Natuur en Milieu
27 augustus 2015 | door: Theo Scheper, AB Waterschap Friesland Partij voor de Dieren

Boerenprotest is niet meer van deze tijd

Boeren zijn ondernemers en kunnen daarom failliet gaan. Iets om over na te denken voordat er weer liters melk over de weg stromen.

"We moeten ze blijkbaar nog steeds dankbaar zijn dat ze die producten voor ons maken."

Er komen weer protesten van melkveehouders en varkensboeren. Ze krijgen te weinig geld voor hun producten. Als de regering hen niet tegemoet komt, komen er acties.

 

We moeten ze blijkbaar nog steeds dankbaar zijn dat ze die producten voor ons maken. Dat het ten koste gaat van de biodiversiteit, het milieu, onze wegen en onze gezondheid speelt geen rol. Ze zijn blijkbaar geen ondernemers, want waar bedrijven failliet gaan moeten we deze sectoren blijven steunen. Hoe lang willen we dat nog?

 

Miljarden subsidies vanuit Europa zorgen voor een nieuwe melkplas en een mestoverschot. Dan hebben we het nog niet eens over de omstandigheden waaronder de meeste dieren in deze industrie gehouden worden en wat er aan oerwouden wordt gekapt om ze van voedsel te voorzien.

 

Willen de mensen nog wel deze “producten” nog wel? Er  is een andere tijd aangebroken waarin dierenwelzijn, biodiversiteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Misschien iets om over na te denken voordat er weer liters melk over de weg stromen. Het wachten is op de eerste politici die hierin een modern en dapper standpunt durven in te nemen.

 

Een boer is een ondernemer, loopt net als alle andere ondernemers risico. In deze tijd van klimaatverandering worden andere aspecten belangrijk. Gelukkig heeft de moderne consument daar steeds meer oog voor.

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Theo Scheper, AB Waterschap Friesland Partij voor de Dieren
Boerenprotest is niet meer van deze tijd - 27 augustus 2015Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer