Politiek
17 september 2015 | door: Marit Brouwer, Scholier

Heb jij Nederland lief?

Ik schaam me te pletter voor mijn mede-Nederlanders, die denken dat ze beter zijn dan deze vluchtelingen en meer recht hebben op een plek in Nederland dan elk ander individu.

"Heb jij je blanke, kortzichtige egoïstische medemens lief? Meld je dan nu aan!"

"27 september grote demonstratie tegen de vluchtelingen, heb jij Nederland lief? Meld je dan aan!” Nederland? Tuurlijk heb ik Nederland lief. Maar de definitie die de Facebook-pagina "PVV Aanhangers" aan ‘Nederland’ geeft, absoluut niet. Want wat is Nederland? Voor mij is Nederland namelijk het land waar ik geboren ben, het land waar ik veilig kan opgroeien in een multiculturele samenleving, mijn onderwijs en zorg voor me geregeld is, en vooral het land waar ik na een vakantie met een gerust hart weer thuiskom.

 

Voor deze kortzichtige groep ‘PVV-Aanhangers’ betekent Nederland alleen alle blanke mensen die vooral niet willen dat ‘die vluchtelingen’ naar Nederland komen.

 

Heb jij je blanke, kortzichtige egoïstische medemens lief? Meld je dan nu aan! Zo hadden ze het beter kunnen formuleren als je het mij vraagt. Want egoïsme, dat is het. Allemaal zijn ze stuk voor stuk doodsbang dat ‘die vluchtelingen’ onze welvaart af komen pakken. Want het zijn natuurlijk allemaal IS-Strijders en gelukszoekers. Dat er op deze pagina gevraagd wordt: “Waarom steunen jullie Serious Request als er in Nederland zo veel armoede is?” zegt eigenlijk al genoeg over hoe egoïstisch het er aan toe gaat. Waarom wij Serious Request steunen? Omdat Nederland niet het enige land is met problemen en we niet altijd met onszelf bezig zijn. 

 

Ik word er kotsmisselijk van dat er mensen zijn die zo bang zijn dat ze hun ‘Nederland’ moeten delen met die verschrikkelijke ziekte genaamd vluchtelingen, dat ze nazi-achtige uitspraken moeten verkondigen op het internet. Hoe kun je zo kortzichtig zijn dat je voorbij kunt gaan aan het feit dat het om mensen gaat? Het zijn geen dieren. Het zijn mensen die doodsangsten uitstaan en alles achter laten in de hoop op een beter en vooral veilig leven? Hoe gewetenloos en harteloos zijn we geworden?

 

Deze groep ‘PVV-Aanhangers’ vindt het heerlijk om zich te verstoppen achter het feit dat de zorg onbetaalbaar wordt en dat de ouderen niet de zorg krijgen die ze verdienen. Natuurlijk, het is krom dat de mensen die dit land opgebouwd hebben in een hoekje worden gestopt om weg te kwijnen. Alles is de schuld van Rutte en Geert Wilders is een held. Maar de enige reden dat ze op Wilders stemmen is omdat ze het eens zijn met een van zijn standpunten. Namelijk; vluchtelingen, nee laat die maar in hun eigen land blijven. Want heeft Wilders een oplossing voor bovengenoemde problemen? Als we de grenzen sluiten verdwijnen deze problemen niet als sneeuw voor de zon.

 

Wat moeten we dan? Moeten we ze lekker laten drijven in de zee? Wachten op de volgende foto van een aangespoeld jongetje? Ze noemen het overigens een schande dat de fotografe een foto maakte van het jongetje, en niet meteen het lichaam borg. Want ja, het is toch wel naar als er dan toch mensen in zien dat het misschien niet allemaal zo zwart-wit is als beweerd wordt op die pagina. 

 

Ik schaam me te pletter voor mijn mede-Nederlanders, die denken dat ze beter zijn dan deze vluchtelingen en meer recht hebben op een plek in Nederland dan elk ander individu. Voor elk probleem is een oplossing, en hiervoor is geen rechts-extremist nodig.

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Marit Brouwer, Scholier
Heb jij Nederland lief? - 17 september 2015Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 16
Maak een heldere structuur
> Meer