Islam
23 november 2015 | door: Nabila Anwar

Terrorisme heeft geen godsdienst

Onlangs werd er opnieuw een wrede en onmenselijke daad van geweld gepleegd. Zijnde een moslima en bovenal een mens, veroordeel ik deze aanvallen ten zeerste.

"Het doden van zelfs één onschuldig persoon is gelijk aan het doden van de hele mensheid"

Iedere keer dat er een dergelijk incident plaatsvindt, beschouwen velen de Islam als oorzaak. Ik zou hier willen benadrukken dat elk soort terrorisme en extremisme absoluut tegen de leer van de ware Islam is. Integendeel, de Islam verzet zich sterk tegen gewelddadige aanvallen en verklaart dat het doden van zelfs één onschuldig persoon gelijk is aan het doden van de hele mensheid (5:33). Hoe kan dan de 'Islamitische Staat’ zijn daden rechtvaardigen in de naam van deze vredelievende religie?! In feite verdienen ze het niet om de Islamitische Staat genoemd te worden, aangezien hun daden volledig tegengesteld zijn aan de term die hen omschrijft. Terrorisme heeft geen godsdienst!

 

Ongetwijfeld veroordeel ik elk vorm van geweld in eender welk deel van de wereld. Geen menselijk leven verdient het om zulk kwaad te ervaren. Het is noodzakelijk voor alle moslims om evenveel of zelfs meer aandacht en afkeer te tonen als de media het doet. Wij moslims, die een deel vormen van deze westerse samenleving, zullen helaas maar waar de gevolgen moeten dragen van de daden die we nooit hebben begaan. De verschrikkelijke aanslagen op Charlie Hebdo werden gevolgd door meer dan honderd anti-islamitische aanslagen in Frankrijk in de daaropvolgende dagen; om maar voor te stellen wat ons nu te wachten staat. Ik persoonlijk, een moslimmeisje, hetgeen voortdurend weerspiegeld wordt door middel van mijn uiterlijk, zal de harde gevolgen hiervan moeten dragen. Daarom herhaal ik nogmaals dat ik elk vorm van terrorisme en extremisme om welke reden dan ook ten strengste veroordeel.

 

Aangezien ik een studente geneeskunde ben, zal ik ongeveer na een jaar de eed afleggen om elk leven te redden met volle inzet. Daarom is voor mij het doden van één persoon gelijk aan het doden van de hele mensheid. De juiste reactie op deze barbaarse aanvallen is om nu meer dan ooit hand in hand samen te staan. Elke moslim zou een niet-moslim vriend moeten maken én elke niet-moslim zou een moslim vriend moeten maken. Dit is enkel en alleen de enige manier om terrorisme te verslaan. Haat kan geen haat verdrijven, alleen liefde kan dat!

 

Nabila Anwar

Een moslima en een mens

 

Lid van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 14
Zet de conclusie in de kop
> Meer