19 maart 2012 | door: Daniella Gidaly, ondernemer en kandidaat-raadslid voor de VVD in Den Haag

Leer van de kracht van Hercules, negeer Wilders

Voor mij is het Polenmeldpunt een zegening. Iedereen die een klacht over mij heeft wordt voortaan daar naar doorverwezen. Als tweede generatie Oost-Europeaan ben ik Wilders intens dankbaar.

Dit persoonlijk gemak is niet de enige reden waarom ik weinig begrip kan opbrengen voor de morele verontwaardiging die tentoongespreid wordt naar aanleiding van deze actie van Geert. Al diegenen die zo nodig met hun morele verontwaardiging te koop moeten lopen zou ik willen toeroepen: ”Stop daarmee en gebruik uw hersens”. Als liberaal begrijp ik hun verontwaardiging. Ik begrijp niet waarom ze zo dom zijn die verontwaardiging te etaleren.

 

Zorgen

"Als liberaal begrijp ik de verontwaardiging. Ik begrijp alleen niet waarom men die etaleert."

Net als iedere liberaal maak ik me zorgen over de slimme manier waarop Wilders discriminatie aanjaagt en vervolgens gebruikt om zijn macht te vergroten. En juist daarom sta ik achter de handelswijze van Mark Rutte. Morele verontwaardiging voedt het populisme waar Wilders zijn macht op bouwt.

 

Morele verontwaardiging wordt door "het volk" begrepen als het zoveelste teken dat de intellectuele elite niet naar hem wil luisteren. Morele verontwaardiging helpt Wilders aan weer vier zetels. Morele verontwaardiging is gemakkelijk. Het is voor de luie mens. "Ik heb mijn morele verontwaardiging getoond en daarmee laten zien dat ik aan de juiste kant sta. Ik kan weer over gaan tot de orde van de dag."

 

Neutraliseer en negeer

Morele verontwaardiging is te vergelijken als het afhakken van de kop van de Hydra: er komen er twee giftige koppen voor in de plaats. De Hydra is niet te doden. Hercules ontdekte dat je de Hydra beter kon neutraliseren. Hij deed dat door rotsblokken op de Hydra te gooien.

 

Laten wij van Hercules leren en Geert neutraliseren. Een oorverdovend zwijgen en negeren, dat zal ons equivalent zijn van Hercules’ stenen.

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Daniella Gidaly, ondernemer en kandidaat-raadslid voor de VVD in Den Haag
Einde dwang economische groei is een zege voor Nederland - 5 april 2012
Leer van de kracht van Hercules, negeer Wilders - 19 maart 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 8
Dreig desnoods met sancties
> Meer