Politiek
14 februari 2017 | door: GM van van Duin, schrijver

Nee Mark, het gaat helemaal niet goed in Nederland

Dag Mark, je hebt ons een brief geschreven die in alle kranten terechtkwam. Je wilt iedereen een hand kunnen geven. Wij hebben dan wel een groot aantal vragen voor je, Mark.

"Met jouw houding, Mark, en die regentenhouding van de PvdA, wordt de PVV de grootste partij. "

Dag Mark, je hebt mij een brief geschreven die in alle kranten terecht kwam en openbaar werd gemaakt. Ik dacht dat we dit stil zouden houden? Maar ik geef je toch maar even antwoord. Je gebruikt steeds het begrip normaal. We moeten ons normaal gedragen. En dan heb je het over de zogenaamde hufterigheid van het gewone volk, het volk dat de kassen spekt van de middenstand en de winkelstraten doorsjokt op zoek naar koopjes. Dan heb je het over mislukte integratie en mislukte re-integraties. Je wilt iedereen een hand kunnen geven.
 
Wij hebben dan wel een groot aantal vragen voor je, Mark.
 
Is het bijvoorbeeld normaal dat wekelijks dertig gezinnen uit hun huis worden gezet omdat ze de huur niet kunnen betalen? Ik dacht toch wel dat Nederland mensenrechten heeft die aangeven dat iedereen recht heeft op onderdak en niet op een tentje, dat jij trouwens leuk huisje noemde. Weet je nog? Is het normaal dat de woningbouwcorporaties met die uithuiszettingen de kosten van opvang en dergelijke afwentelen op de belastingbetaler?
 
Is het normaal, Mark, dat grote ondernemingen, vooral de internationale multinationals, helemaal geen bijdrage leveren aan de samenleving? Is het normaal, Mark, dat mentaal zieke psychopaten als algemeen directeur worden benoemd van de belastingdienst waarmee een cultuur van liegen, manipuleren en graaiwerk als gewoon wordt beschouwd? Is het normaal dat de NAM en de Staat hun verantwoordelijkheden afwentelen op het in jouw ogen gewone volk?
 
Is het normaal dat je liegt dat armoede in Nederland niet bestaat, terwijl programma’s als ‘Schuldig’ van Human aantonen dat er wel degelijk armoede in Nederland bestaat, en dat de directeuren van sociale diensten, Divosa, daarover al in de tachtiger jaren hebben geklaagd? Is het normaal dat duizenden vergeten mensen wegkwijnen in huizen die wegkrotten en die zijn afgesloten van gas licht en water omdat de energie niet meer te betalen is en schuldhulpverlening het laat afweten?
 
Neen Mark, dit is allemaal niet normaal. Jullie denken dat rijke mensen ook intelligent zijn. Dat is een denkfout, Mark, van de eerste orde. Sluwheid is geen intelligentie. Maar jullie zetten vaak sluwe mensen in je netwerk, het ons-kent-ons soort mensen. Die hebben allemaal de tunnelvisie-blik dat het allemaal wel goed gaat in Nederland. Neen Mark, dit is het niet. Met jouw houding en die regentenhouding van de PvdA hebben jullie heel veel stemmen verloren en wordt de PVV de grootste partij. En jullie zijn nu te laat om daar nog een draai aan te geven.
 
Toch, Mark, je zou een leuke manager zijn, bij zo een multinational. Die kan jou wel gebruiken om hun manipulaties te verbergen en de werkelijkheid te verdraaien.


Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: GM van van Duin, schrijver
Nee Mark, het gaat helemaal niet goed in Nederland - 14 februari 2017Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer