Economie
3 maart 2012 | door: Alfred Boeve, auteur, co-creator

Schuldencrisis: moderne slavernij

De zogenaamde schuldencrisis heeft geleid tot moderne slavernij van de bovenste plank.

"Telkens wordt de onmacht van de verslaafde mens benut om meer macht te neer te leggen bij de Centrale Banken."

Je schept als Centrale Bank geld uit het niets. Je vraagt rente over dat geld door met name aan overheden te lenen die doorgaans meer schulden maken (financiële economie). Die overheid betaalt de rente door belasting te heffen op reële producten voortkomend uit de productiviteit van de burger (reële economie). Voilà de aansluiting tussen reële en financiële economie.
 

Die financiële economie produceert dus niets. Ja verhult toch wel, namelijk dat er een macabere illusie wordt verkocht. Met geld kun je iets kopen. Doordat burgers, politiek, koningshuizen verslaafd zijn aan altijd meer te willen gaat dit spel al eeuwen door. En met de ontkoppeling van het geld en goud, naar papier geld en naar digitaal geld wordt met iedere druk op de computerknop weer een verslavings-shotje uitgedeeld.
 

Crisisgevoel

Ongebreideld en door angst te verkondigen dat het niet goed gaat en nog slechter zal worden als er niet wordt geholpen - door te verkondigen dat het verslavende product 'geld' kan worden afgepakt - wordt een crisisgevoel aangepraat. De trigger is dat je iets zou kunnen gaan missen. Verslaafden reageren zoals je van verslaafden mag verwachten. Op deze wijze wordt iedere keer de onmacht van de verslaafde mens benut om meer macht te nemen en neer te leggen bij de Centrale Banken. 

Deze wereldwijde centrale banken, je zult het wellicht niet geloven, zijn volledig in privaat eigendom. Op deze wijze verwordt de wereld tot een melkkoe van slechts enkele zieke geesten. 

 

Al eeuwenlang werken koningshuizen, democratieën mee aan deze vorm van slavernij. Sommigen weten niet hoe het werkt, evenwel de meesten willen het nieten weten of horen, omdat ze graag een graantje meepikken in deze bizarre hiërarchische pikordemaatschappij. Door een oorlogje hier en een crisis daar laten mensen zich als blinden naar de slachtbank leiden. Mensen laten zich tegen mensen opzetten.

 

Nieuwe community's

Als mensen ontwaken zullen ze deze vorm van waanzin en slavernij willen afschaffen. Dat kan alleen als ieder voor zich het oude los kan laten en dat er nieuwe community's ontstaan met een herontwerp hoe we elkaar willen waarderen.

 

Dat begint met wakker worden en onszelf waarderen door in onze eigen kracht te gaan staan. In het boek 'Theater van het Leven' wordt een beschrijving gegeven van een door het hart geleefde samenleving, genaamd Flagonomy : zie www.theatervanhetleven.nl , waar je het boek gratis kunt downloaden zonder email adres of wat dan ook te hoeven achterlaten.

 

De uitnodiging is namelijk om zelf onze illusies door te prikken. Onze macht niet langer afstaan en geen macht op een ander meer willen uitoefenen. Liefde is overgave.

Trefwoorden:
Economie

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Alfred Boeve, auteur, co-creator
Schuldencrisis: moderne slavernij - 3 maart 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 14
Zet de conclusie in de kop
> Meer