Politiek
25 april 2017 | door: Dick Bierman

Schandalige overheveling van vermogen naar huizenbezitters in Amsterdam

De aangekondigde verandering in het erfpachtstelsel in Amsterdam heeft ongeveer 1000 huis-eigenaren zich doen organiseren om met veel misbaar en lawaai te stellen dat het aangekondigde stelsel veel te duur is.

"Miljarden die uiteindelijk opgehoest moeten worden door de minder bedeelden."

Hoewel de regelig eigenlijk al riant is, de grond is nu eenmaal veel waard geworden, is de gemeente toch gezwicht en kunnen die 'arme' huizenbezitters een voordeel van miljarden tegemoet zien en nog zijn ze niet tevreden. 

 

Globaal mag je aannemen dat onroerendgoedeigenaren tot de midden- of bovenklasse van de maatschappij behoren. Daar gaat dus, als dit doorgaat, een aanzienlijk voordeeltje naar toe. Waar komt dat voordeeltje vandaan? Aangezien er geen geld wordt bijgedrukt gaat dat ergens drukken op een of andere begroting van Amsterdam. Met andere woorden: ergens moet 'bezuinigd' worden.

 

Natuurlijk is het gemeentebestuur niet zo dom om aan te geven wie er voor deze miljarden op moet draaien. Laat ik het dus maar doen. Voor een belangrijk deel gaat dat voordeeltje direct of indirect gewoon ten koste van voorzieningen voor mensen die het niet zo goed hebben getroffen als huizenbezitters.

 

Kortom, deze miljardenoperatie heeft als gevolg dat de rijken weer eens rijker worden en de armen armer. Wie wil er nou echt een steeds grotere inkomenskloof in de samenleving? Kennelijk 1000 huizenbezitters. Weerzinwekkend.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer