Economie
18 mei 2012 | door: Gerrie de Jongh, gedupeerde, bezorgde en maatschappelijk betrokken burger

Het Lenteakkoord is een zelfmoordakkoord

Waarom zou alleen de "gewone" burger opdraaien voor alle bezuinigen? Ook u kunt iets doen! Lees mijn open brief aan Rutte en maak vervolgens uw keuze. Sluit u aan bij mij. Samen staan we sterk.

"Open brief aan demissionair premier Rutte: laatste oproep voor leefbaarheid"

Geachte heer Rutte,

Het is niet mijn stijl om iemand als u aan te schrijven laat staan op uw fouten te wijzen. Helaas laat het uitgelekte zogenaamde “lenteakkoord” mij geen andere keuze. Ik noem het inmiddels het “zelfmoordakkoord”.

 

Ik ben daadwerkelijk van mening dat indien men dit akkoord gaat doorvoeren dat het zal leiden tot uiteindelijk zelfmoord in de breedste zin van het woord onder de bevolking. Ik zal u uitleggen waarom ik dit vind. Het gesloten akkoord voorziet enkel en alleen in bezuinigingen voor de laagste inkomens en de inkomens daar net boven.

 

Ouderen en chronisch zieken

De ouderen worden denk ik het hardste gepakt en ook de chronisch zieken. Doorvoering van dit akkoord gaat leiden tot nog meer armoede en een versplintering van de maatschappij.

 

Ouderen zullen de deur niet meer uitkunnen omdat u de rollator uit het pakket haalt bijvoorbeeld. Zij vereenzamen en sterven uiteindelijk in alle stilt en vergetelheid. Ook zullen mensen minder snel naar een arts gaan i.v.m. de forse verhoging eigen bijdrage in de ziektekosten. Men spaart het liever op totdat men echt niet anders kan en veel chronisch zieken zullen een deel van hun behandeling zelfs staken vanwege diezelfde hoge kosten.

 

Zelf ben ik één van die chronisch zieken. U pakt een deel van hun uitkering af door de bezuiniging van 2%, wat in het echte leven uitkomt op netto zelfs 4%. Maar ondertussen wordt wel de eigen bijdrage de lucht ingeschroefd en verdwijnen er allerlei dingen uit het zorgpakket. Nu kan men nog een deel aftrekken van de belasting, maar u zult ongetwijfeld ook dat stelsel op de schop willen nemen.

 

Wat mij vooral stoort is dat u met dit soort zaken de wereld in tweeën splijt. Straks wordt er weer een kloof gezet tussen rijk en arm. Dat wil zeggen: de rijken worden rijker en de gewone man armer. Ik hoor u steeds roepen, samen met demissionair minister van Financiën De Jager dat men de broekriem moet aanhalen. Inmiddels kan ik u vertellen dat veel mensen van de Nederlandse bevolking die riem om de nek voelen gaan en hem steeds harder aangetrokken voelen worden.

 

Terwijl het inmiddels lijkt alsof De Jager en alle anderen uit diezelfde riem dreigen te knappen van de gelden die deze mensen ontvangen. Ik zie u of anderen rijken der aarde die riem nog niet aanhalen. Hoe vertaalt u dat naar de burger? Ik zie het niet hoor? En ik weet zeker vele mensen met mij niet.

 

Ontslagrecht

Dan nog het ontslagrecht. Het komende jaar stijgt het aantal werkelozen fors tot zeer fors. Daar komen er velen bij door de versoepeling van het ontslagrecht. Veel werkgevers die eigenlijk van hun duur betaalde werknemer af wilden krijgen nu die kans. Men kan nu straks op geheel simpele wijze de werknemer die al 30 jaar trouwe dienst verricht maar inmiddels toch wel duur is op straat schoppen en een veel goedkopere kracht aannemen. De werknemer kan dan nadat hij op straat is geschopt nog wel naar de rechter om zijn ontslag tegen beter weten in aan te vechten, maar waar moet dit van betaald worden?

 

De werkgever komt op deze wijze zeer goedkoop van zijn werknemer af en de werknemer krijgt een fooi mee voor jarenlange trouwe dienst. U pakt de ambtenaren hun vervroegd pensioen af, zoals mijn man die een SBF-functie vervult. Jarenlang zware arbeid verricht, nu opgebrand, maar helaas moet men gewoon door gaan met alle gevolgen van dien.

 

Steeds meer mensen in bijvoorbeeld DJI-functies overlijden vroegtijdig aan bijvoorbeeld hartfalen door de stress. Maar wat kan u het schelen? Alweer minder monden te voeden.Waar moet het heen in dit land? Zoals mijn opa zou zeggen, naar de verdommenis!!!

 

Hoe wilt u in vredesnaam naar de burger aannemelijk maken dat u wilt bezuinigen tot op het bot van uw eigen burger, maar niet wilt tornen aan de salarissen van de hogere partijen en zeer zeker niet aan Ontwikkelingssamenwerking? Waarom geeft u geld uit aan derden terwijl u eigen volk crepeert? Ik begrijp het niet? Maar dat zal ook wel komen omdat ik maar een “gewone” afgekeurde huisvrouw ben die chronisch ziek is geworden door het falend beleid van de IGZ.

U pakt 4% van mijn WIA-uitkering af en verwacht dan ook nog dat ik 7,50 euro ga betalen indien ik in het ziekenhuis terecht kom!! Schandalig!!

 

Liggeld

Volgens mevrouw “stekkertje” Sap zou ik immers geld besparen als ik in het ziekenhuis lig. Hoe ziet u dat voor zich? Er is van besparing geen sprake. Mijn man en kinderen zullen zeer zeker bij mij op bezoek willen komen. Er moeten dan kosten worden gemaakt voor het vervoer en daarnaast mag je voor het parkeren op het terrein van het ziekenhuis waar men echt niet voor de lol komt nog eens betalen. Dit loopt al gauw op tot een bedrag van minimaal 10 euro per dag. Hoezo gaat men dus besparen?

 

Stelt u zich het volgende eens voor, ik lig in coma na een zware hersenbloeding. Na daar 4 weken in gelegen te hebben kom ik tot grote vreugde van mijn familie weer bij. Ik heb altijd gewerkt, maar daar zal nu geen sprake meer van kunnen zijn. U kort 4% op mijn uitkering. Na lang revalideren ga ik naar huis en moet daar van veel minder geld zien rond te komen. Vervolgens krijg ik bij de post ene rekening voor “liggeld” van het ziekenhuis. Ik ben blij dat ik nog leef en kan functioneren en u straft mij daarvoor.

 

Als ik was doodgegaan had ik geen gepeperde rekening ontvangen en hoefde ik mij geen zorgen te maken hoe ik deze in vredesnaam moet gaan voldoen. Deze kopzorgen komen mijn revalidatie en gezondheid zeer zeker niet ten goede. En dat alleen allemaal maar omdat u zo graag het braafste jongentje van de klas wilt zijn en in dit geval wilt voldoen aan de absurde eis van Brussel.

 

Het merendeel van de bevolking wilde dit akkoord niet, maar u hebt het ons door de strot gedrukt. Ik zou zeggen, als u het zo graag wilt betaal er dan ook zelf voor tezamen met al die andere rijken die het wilden hebben.

 

Dan is er nog het ESM- akkoord. Dit maakt het de burger onmogelijk om baas in eigen huis te blijven en de overheid al helemaal niet. Als men in Brussel roept: "Spring!", kunt u alleen nog vragen: "Hoe hoog?" Kortom, Heer Rutte u bezuinigt de mensen en de gehele economie kapot!!

 

PVV

Ik heb sinds 2 jaar PVV gestemd en heb getwijfeld of ik dat nu weer moet  gaan doen. Ik schaam mij dat ik getwijfeld heb aan de kennis en de  trouw aan zijn achterban en de burger. Dhr. Wilders is terecht weggelopen bij het Catshuis akkoord. Hij heeft zijn rug recht gehouden en u wijst nu als een geslagen hond naar zijn persoon. Ik zou zeggen steek de hand eens in eigen boezem en kijk eens of u hem het door overleggen niet onmogelijk hebt gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat dat laatste het geval is geweest. Dhr. Wilders is de enige naast de SP en gedeeltelijk de PVDA die echt naar hun kiezer kijken en luisteren naar de noden van de burger.

 

Mijn vraag is aan u en alle andere partijen die het met het “lenteakkoord” eens zijn om nog eens goed te kijken of het niet anders kan. Ik ben ervan overtuigd dat het echt wel mogelijk is. Met goede wil kan het anders en legt u niet alleen de rekening bij de burger die het al moeilijk genoeg heeft.

 

Alexander Pechtold

Mijn man en ik zijn de aanleiding geweest voor het boekje Henk, Ingrid en Alexander van Alexander Pechtold. Ik heb daar nu spijt van. Ik dacht dat dhr. Pechtold meer zou kijken naar de burger en zeer zeker de burger eerlijker zou behandelen. Daar is nu geen blijk van. Ik schaam mij als Nederlander en nog meer als uw burger onder dit beleid. U beschuldigt andere bevolkingsgroepen van massamoord en genocide, maar feitelijk bent u daar zelf nu mee bezig!!!

 

Ik hoop dat ik enkele ogen kan openen of in ieder geval u tot nadenken aanzet.

 

Met vriendelijke groet, Gerrie de Jongh alias  “Ingrid”

Trefwoorden:
Economie

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Gerrie de Jongh, gedupeerde, bezorgde en maatschappelijk betrokken burger
Zijn de rechtsstaat en democratie failliet? - 5 september 2012
Geef meer aandacht aan nieuwe partijen - 29 augustus 2012
Sparen voor zorg op je oude dag, of sterven? - 16 juni 2012
Het Lenteakkoord is een zelfmoordakkoord - 18 mei 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer