Gezondheid
16 juni 2012 | door: Gerrie de Jongh, bezorgde burger

Sparen voor zorg op je oude dag, of sterven?

Open brief aan demissionair premier Rutte.

"U helpt ons land naar de afgrond en u doet dat met een lach op het gezicht. "

U wilt 25 miljard extra bezuinigen!!!! Waar haalt u het vandaan? Ik weet het wel. U wilt het halen van de zwaksten in onze samenleving en de mensen die hard werken voor iedere euro en toch nog nauwelijks brood op de plank hebben.

 
U, samen met mevrouw Dijkstra, wil dat de ouderen gaan sparen voor als zij later zorg nodig hebben. Deze mensen hebben hun leven lang kromgelegen om uw bedje te spreiden en nu wilt u ze laten sparen voor iets wat zij later wellicht broodnodig hebben en gewoon recht op hebben.

 

Eerste levensbehoefte

Ja, zorg is iets waar je in mijn ogen recht op hebt. Het is een eerste levensbehoefte en een recht om te verkrijgen na een lang en arbeidzaam leven. Deze mensen hebben oorlogen overleefd en de Hongerwinter en u wilt ze laten betalen? Ze hebben hun leven lang al betaald. Wat te denken van al die jaren ziekenfondspremie die zij hebben betaald?

 

Deze mensen zijn van de oude stempel vaak, dus ziek zijn kwam niet in hun boekje voor. Dus jarenlang scheel betalen en dan straks nog eens er geen gebruik van kunnen maken. Ik vind het een schande! Een grote schande!

 
U helpt ons land willens en wetens naar de afgrond en u doet dat met een lach op het gezicht. Als partijen als de SP en de PVV zich verzetten en spreektijd aanvragen, vindt u dat buiten proportie. Nou, ik vind dat van u.

 

Wat te denken van alle mensen net als ik die ongeneeslijk ziek zijn? U kort nu mijn uitkering met 4% en verwacht dan dat ik ga sparen? Sparen waarvan? 0-0 is nog altijd dikke nul hoor.

 

En dat is er wat in mijn portemonnee straks zit en dat terwijl de uwe alleen maar gevulder gaat worden. U gaat uw boekje veel te ver te buiten en iemand zal u moeten stoppen!!!!
Wellicht ben ik dat wel.

Trefwoorden:
Gezondheid

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 16
Maak een heldere structuur
> Meer