Politiek
26 augustus 2012 | door: Hans van Zon

We worden gebrainwasht

We worden doodgegooid met oneliners, vanuit alle hoeken van het politieke spectrum. Een tot hapklare brokken gereduceerde brainwash waarvan de weinige inhoud na de verkiezingen wegzakt in het coalitiemoeras.

"We zien manipulators van de waarheid en bedriegers door taal"

De komende weken worden we doodgegooid met oneliners, vanuit alle hoeken van het politieke spectrum. Een tot hapklare brokken gereduceerde brainwash waarvan de weinige inhoud na de verkiezingen wegzakt in het coalitiemoeras.

 

Roemer beet het spits af met z'n “baas over eigen begroting”-betoog, waarmee hij zich de facto als weigerambtenaar van het Europees Stadhuis ontpopte. Dat terwijl begroten toch nooit z’n sterkste punt was.

 

Rattenvangersfluitje

Weigerambtenaar, leuk bruggetje naar de volgende partijleider die op z’n rattenvangersfluitje blaast: Mark Rutte. De Lachende Leider looft maar liefst dui-zend euro lastenverlichting uit als je op zijn partij stemt. Toe maar, in Thailand is de going rate voor een stem slechts 100baht, terwijl de inflatie daar op dit moment toch veel hoger ligt dan in ons geteisterde Europa. Raar ook dat de VVD samen met de andere leden van de Kunduz-coalitie de BTW-verhoging heeft bedacht en dat bij dat besluit de toezegging is gedaan dat een deel van de lastenverzwaring teruggeven wordt via de arbeidskorting!

 

Hee Mark, pakte jij vroeger op moederdag ook de afwasborstel van je moeder in om die vervolgens vol trots met een strik erom weer aan haar terug te geven? Van je moeder kreeg je dan ongetwijfeld een knuffel, maar met alleen de stem van je moeder hoeft ze je lunchpakketje na 12 september niet meer bij het Torentje af te geven.

 

Sigaar uit eigen doos

Die sigaar uit eigen doos zouden we van onze Kunduzvrinden trouwens in 2013 al krijgen, terwijl jouw sigaar pas in 2014 geknipt kan worden. Je moeder had het toch minder leuk gevonden als ze door jouw stuntelige moederdagactie een jaar lang jouw papresten met de hand van de borden af had moeten krabben.

 

Maar enfin, de campagne is los, met de Griek en de Lachende Leider in de kopgroep. De rest kan natuurlijk niet achterblijven, ben benieuwd wat voor spindoktersoep er morgen weer op het menu staat. Deze manipulators van de waarheid en bedriegers door taal bepalen in hun ongezonde huwelijk met de media de komende drie weken wat wij moeten vinden.

 

Ik zeg: lekker op het terras blijven zitten en onaangepast gedrag vertonen als de flyerbrigades langs komen. Het wordt vanzelf 12 september, 13 misschien ook nog wel. In vino veritas!

 

Trefwoorden:
Politiek

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Hans van Zon
We worden gebrainwasht - 26 augustus 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer