Politiek
29 augustus 2012 | door: Gerrie de Jongh, vicefractievoorzitster Anti Europa Partij

Geef meer aandacht aan nieuwe partijen

U heeft geen vertrouwen in de politiek, omdat u niet op de hoogte bent van nieuwe partijen. Lees daarom mijn stukje of klaag nooit meer.

"Zij zijn wellicht wat u zoekt, maar u ziet ze niet in de media"

57% van de Nederlandse ondernemers zegt geen of weinig vertrouwen te hebben in de politiek. Dat is eigenlijk wel raar, want men stemt nog steeds massaal op de gevestigde orde. Zolang men de nieuwe partijen geen kans geeft zal dat ook niet veranderen.

 

U geeft de gevestigde orde steeds weer een platform en vrijbrief om te doen wat zij zelf willen door op ze te stemmen en massaal aandacht te geven. Daar zijn de media medeschuldig aan, doordat zij nieuwe partijen niet toelaten tot progamma's als Nieuwsuur, P&W en KvdB.

 

Alle gevestigde partijen hebben wij langs zien komen om daar hun retoriek te verkondigen die wij al decennia aanhoren en aanzien. Men zegt wat de kiezer wil horen en als hij het niet wil horen dan toch maar. Er is geen andere keuze voor de mensen die wel toe zijn aan een nieuwe andere keuze.

 

Opkomstcijfers

Je ziet het ook aan de opkomst van stemgerechtigden bij de verkiezingen. Mensen vinden het allemaal wel best, maar wel klagen. In 1998 was de opkomst 73,3% in 2006 80,3% en in 2010 74%. Je ziet dus eerst een duidelijke stijging om vervolgens weer fors te dalen. Wat is er gebeurd met al die mensen die in 2006 wel stemden? Zij kunnen niet allemaal al dood en begraven zijn.

 

Waarom geven de media nieuwe partijen geen kans, maar gaan zij wel lallend en schouderkloppend met de gevestigde orde aan tafel? Betalen die soms voor aandacht? Zien zij elkander privé? Ik weet het niet.

 

Overal om mij heen zie en hoor ik mensen klagen over het gerollebol en gekissebis van de grote hoge heren als Rutte, Pechtold en Wilders. Roemer laat zich ook niet onbetuigd in het gevecht en schuwt zelfs uitspraken als 'Over my dead body' dan niet. Zou Roemer van te voren weleens hebben begrepen wat deze kreet nu eigenlijk inhoudt? Ik denk van niet, want dan had hij ze vast niet gebruikt. Hoe dan ook, het maakt niet uit want de volgende dag trekt hij zijn uitspraken toch weer terug. Kortom, hij is een draaikont net als alle anderen.

 

Kom naar De Balie

Wilt u nu als kiezer werkelijk verandering in Nederland en wilt u terug naar een maatschappij waarin fatsoen, respect voor elkaar en veiligheid van de burger voorop staan? Gaat u zich dan als kiezer eens oriënteren bij de nieuwe partijen die deelnemen op 12 september. Zij zijn wellicht wat u zoekt, maar komen niet aan bod in de media.

 

Voor wie het allemaal wat simpeler wil is er op 10 september een Lijsttrekkersdebat in De Balie te Amsterdam alwaar u kunt kennismaken met alle lijsttrekkers van de nieuwe partijen en hun achterban. Zij zullen dan debatteren met elkander en wellicht ook met de heren van de gevestigde orde. Tenminste, als deze de uitdaging aannemen.

Trefwoorden:
Politiek

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Gerrie de Jongh, vicefractievoorzitster Anti Europa Partij
Zijn de rechtsstaat en democratie failliet? - 5 september 2012
Geef meer aandacht aan nieuwe partijen - 29 augustus 2012
Sparen voor zorg op je oude dag, of sterven? - 16 juni 2012
Het Lenteakkoord is een zelfmoordakkoord - 18 mei 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 14
Zet de conclusie in de kop
> Meer