Kunst en Cultuur
18 oktober 2013 | door: Laurens Sok, Student

Nieuwe naaktprogramma's gaan te ver

De Nederlandse TV maakt zich op voor nieuwe experimenten waarbij de menselijke moraal weer ver is te zoeken.

"De tolerantiegrens wordt overschreden"

De Nederlandse TV maakt zich op voor nieuwe experimenten. Na 'Adam zoekt Eva' gaan we een heuze 'NudistenLingo' zien. Afschuwelijk.

 

Misschien is het wel typisch Hollands, maar het is vreselijk onbezonnen. Programma's waar vooral naakt voorop staat. Een experiment waar Nederland aan moet geloven. De tolerantiegrens wordt ver overschreden. Het is zeer onsmakelijk.

Het gaat om twee programma's. Ten eerste 'Adam zoekt Eva': De deelnemers reizen af naar een onbewoond, tropisch eiland voor de date van hun leven. De singles zijn op basis van hun voorkeuren gekoppeld aan een potentiële partner. Deze ontmoeten ze omringd door palmbomen, witte stranden en blauwe zee, maar zonder kleren!

 

Ten tweede 'NudistenLingo': In het kader van Nudistendag op 1 juni 2014 is Lingo op zoek naar kandidaten die mee willen doen met een eenmalige NudistenLingo.

 

Experimenteren

Twee onnozele programma's, één doel: experimenteren met 'naakt'. Dat deze programma's in 2014 op de Nederlandse beeldbuis verschijnen, is nogmaals zeer kwalijk. Het laat zien dat we in Nederland een grens zijn gepasseerd. Inmiddels moet echt alles kunnen. Enig moreel besef hebben we niet meer. Deze ideeën zijn absoluut immoreel, zelfs onzedelijk.

 

Wat vindt u hier nou van? Is dit normaal? Moeten we dit gewoon toestaan? Ik vraag het me af, want er wordt nog weleens geklaagd over te veel 'bloot' op de Nederlandse televisie. Het is namelijk vrij normaal geworden dat dit gebeurt.

 

Vrouwonvriendelijk

In 2006 maakten we ons druk om de videoclips vantv-zenders als MTV en TMF: De Tweede Kamer wil videoclips met daarin sexy geklede vrouwen aan banden leggen, schrijft de Telegraaf. Een ruime meerderheid van PvdA, CDA en VVD maakt zich grote zorgen over het effect dat deze vaak vrouwonvriendelijke filmpjes hebben op de jeugd.

 

We maakten ons zorgen over deze videoclips. De effecten die dit had waren niet positief te noemen. Wat zullen de effecten zijn van deze twee programma's? Zullen ze als positief worden ervaren? Laten we samen het antwoord geven. Laat de Tweede Kamer, de Nederlandse bevolking het antwoord geven. Laten we dat ene antwoord geven dat het enige antwoord kan zijn: nee! Laten we dit samen aan banden leggen.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 16
Maak een heldere structuur
> Meer