Midden-Oosten
13 november 2011 | door: Isser Berkowitz, Hoofdredacteur Israned

Iran is bang voor Israël

Dat Iran bang is voor Israël, is een zekerheid gezien de constante stroom propaganda in de richting van de Joodse Staat.

"Het Iraanse regime straalt onzekerheid uit."

Het zijn "spannende" tijden in het Midden-Oosten, normaal gesproken zijn deze al spannend genoeg, maar door de Iraanse ambitie hoe dan ook kernwapens te verkrijgen in combinatie met een constante stroom aan verbaal geweld richting Israël met daarin de standaard "wens" de Joodse staat te vernietigen maakt deze tijd spannender dan anders.

 

De wereld heeft een tijdlang weggekeken voor deze Iraanse dreiging, maar met het laatste rapport van de IAEA is dat niet meer mogelijk. De zogenaamde wereldgemeenschap zal logischerwijs actie moeten ondernemen, de vraag is of zij het leg heeft. De tekenen zijn wederom niet veelbelovend en het lijkt erop dat de wereld een nucleair Iran zal accepteren.

 

De wereld heeft die luxe, Israël daarentegen niet. Buiten het feit dat Iran niet zal twijfelen het nieuw verkregen wapen in te zetten tegen Israël is er ook afpersingsfactor die het bezit van een kernwapen mogelijk maakt. Iran heeft met een kernwapen het ideale wapen in handen de wereld te gijzelen om aan zijn wensen te voldoen. Het kind van de rekening zal sowieso Israël zijn, daar China en Rusland geen interesse hebben in het belang van Israël, de appeasers in Europa allang op hun rug liggen om zich door Iran te laten nemen en de USA met de huidige president niet bij machte is om de dreiging te stoppen.
 
Neutraliseren
Israël heeft dan ook geen andere keuze de Iraanse ambitie te neutraliseren. De vraag hoe en wanneer is aan de Israëlische regering. In Israël is de Iraanse dreiging het gesprek van de dag, niet verwonderlijk gezien de reële dreiging.
 
In Iran kijkt men dan ook met argusogen naar wat Israël gaat doen, men weet dat Israël onafhankelijk opereert wanneer het aankomt op bedreiging van de Joodse Staat. Het zal geen toestemming vragen aan de VS of zij alstublieft de levensbedreigende situatie mogen neutraliseren. De test van de Jericho-3 kwam op het goede moment en de Israëlische onderzeeërs kunnen overal voor de Iraanse kust liggen.

 

Israël kan toeslaan wanneer het wil en waar het wil. Iran weet dat en via propaganda probeert zij de Israëlische bevolking angst aan te jagen. Recentelijk met het bericht dat er 30.000 zelfmoordenaars klaar staan om de Israëlische grens te infiltreren, met behulp van Syrië, dat welwillend op het verzoek heeft gereageerd mee te werken aan een terreurcampagne tegen vrouwen en kinderen.

Trefwoorden:
Midden-Oosten

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Isser Berkowitz, Hoofdredacteur Israned
Joden en moslims moeten beter samenwerken - 16 november 2011
Iran is bang voor Israël - 13 november 2011Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 14
Zet de conclusie in de kop
> Meer