Arbeidsmarkt
11 juni 2015 | door: Devon de Jong

Weg met de graaiers in de zorg

Terwijl er in de zorg bezuinigd moet worden, worden gekwalificeerde verpleegkundigen met hart voor de patiënt noodgedwongen wegbezuinigd.

"Mevrouw Wolf van de Sint Anna Zorggroep moet zich schamen"

Eindhovenaar Jan van Eijk demonstreerde afgelopen week tegen het buitensporig hoge salaris van zorgbestuurder Ingrid Wolf-de Jong van de Sint Anna Zorggroep uit Geldrop. Ze staat op nummer 13 van meest verdienende topbestuurders in de zorg, met een belachelijk salaris van ruim 250.000 euro. Meneer van Eijk stond ongeveer een uur voor haar kantoor met een bord met de tekst: “Ingrid, € 259.675, BAH!!”, voordat hij werd weggestuurd.

 
Ik vind dit een prachtige actie van hem tegen de belachelijke marktwerking in de zorg en de verschrikkelijke hoge salarissen. Terwijl er in de zorg bezuinigd moet worden, worden gekwalificeerde verpleegkundigen met hart voor de patiënt noodgedwongen wegbezuinigd. Mevrouw Wolf moet zich schamen. Zij kan een financieel onbezorgd leven leiden met een veel te hoog salaris, maar dat alleen over de rug van haar zorgwerkers. Zeker de helft van haar inkomen kan veel beter besteed worden!

 
De zorg zal de komende jaren verder veranderen. Laten we beginnen met het beëindigen van de marktwerking in de zorg en het wegbezuinigen van zorgbestuurders die meer uit zijn op zelfverrijking dan op het besturen van een zorginstantie. Ik zal mij daar sterk voor blijven maken.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 15
Wijs inconsistent gedrag af
> Meer