Zoek op thema
Laat u inspireren in ons archief

Onze opiniemakers

Tussen 2011 en 2017 was deze site een opstap en platform voor opiniemakers.

> Bekijk alle opiniemakers (A-Z)

Gerelateerde artikelen: Rusland

19 december 2016 | Charles van den Broek, schrijver en historicus

Ratificatie Oekraïneverdrag is een bewuste provocatie van Rusland

Geert Mak mag dan wel overal rondbazuinen dat het 1933 is, hij zit er zoals zo vaak, volkomen naast. Elke vergelijking gaat mank, maar 2016 lijkt meer op de aanloop naar WO I en de Franse Revolutie.
> Meer
13 juli 2016 | Kees Jan Dellebeke

Lot Snowden voor altijd in handen van westerse media

Westerse media hebben te weinig aandacht voor cruciale kentering in het leven van Snowden. Die zit met zichzelf in de knoop en voelt zich onbegrepen door twee dictatoriale regimes van VS en Rusland.
> Meer
15 maart 2016 | Florence van der Tholen, Student aan het Atheneum

Europa heeft een EU-leger nodig

Als wij als Europese Unie onze belangrijke internationale positie ook op defensief gebied willen afdrukken, zullen wij de handen in een moeten slaan en een EU-leger vormen.
> Meer
29 februari 2016 | Peter Noordhoek, bestuurskundige

Alles rond het referendum heeft de geur van 'trolling'

Als iets voor iets anders wordt ingezet dan voor waar het is bedoeld, dan voel ik mij gebruikt. Dat is aan de orde met het referendum van 6 april. Mijn oproepkaart bekijk ik alsof het phising is, of erger: van trolling.
> Meer
7 september 2015 | Charles van den Broek, schrijver en historicus

De Derde Wereldoorlog is in de maak

Spanning tussen EU en Rusland, polarisatie tussen links en rechts en politieke en financiële keuzes van verschillende landen wijzen allemaal op een komende oorlog. Een grote...
> Meer
2 maart 2015 | Daniël Leeuwenhart, Redacteur bij Curiales.nl

Putin lijkt wederom de boeman

Wie was Nemtsov eigenlijk en wat voor baat zou Putin en zijn regering hebben bij een moord op Nemtsov?
> Meer
8 augustus 2014 | Charles van den Broek, schrijver en historicus

De Eerste Wereldoorlog is helemaal niet over

Als we niet een legermacht opbouwen, moeten we ook niet klagen als anderen wel het recht in eigen hand nemen. Net als op het schoolplein, wint in de echte wereld de sterkste, niet de beste spreker.
> Meer
9 februari 2014 | Gunther Malin, journalist

Schone schijn is ook olympische discipline

Vrijdag gingen de 22ste Olympische Winterspelen van start in Rusland. Zoals dat vaak gaat tijdens grootse sportevenementen, zal de harde realiteit even plaats moeten ruimen voor de schone schijn.
> Meer

Schrijftip van de week

Week 30
Roep op tot actie
> Meer