Zoek op thema
Laat u inspireren in ons archief

Onze opiniemakers

Tussen 2011 en 2017 was deze site een opstap en platform voor opiniemakers.

> Bekijk alle opiniemakers (A-Z)

Gerelateerde artikelen: Verkeer

31 januari 2017 | Neal Julian Teuben, Tweedejaars communicatiestudent

‘Appverbod’ op de fiets is niet voldoende

Minister Schultz zei vorig jaar een 'appverbod' te willen instellen op de fiets. Dit is niet voldoende; ik vind dat er een verbod moet komen op het gebruik van telefoons en muziekspelers op de fiets.
> Meer
25 januari 2017 | Lennert De Vroey, Student Woordkunst (Conservatorium Antwerpen)

In Oosterweeldossier gaat 'David tegen Goliath' niet meer op

Van voortschrijdend inzicht bij de regering is in het Oosterweeldossier helaas geen sprake. Terwijl de plannen harder wankelen dan ooit, gaan de voorbereidende werken gewoon door.
> Meer
29 november 2016 | Timon Haverkamp, Student

De regeling onbelaste kilometervergoeding is hopeloos verouderd

Volgens de ANWB liggen de kosten voor een middenklasse auto op € 0,49 per kilometer, wat totaal niet in verhouding staat tot de onbelaste vergoeding van € 0,19 per kilometer.
> Meer
6 oktober 2016 | Henk Strating

Geef jongeren een Europese treinkaart

Een gratis interrailkaart voor de 5,5 miljoen Europese jongeren kan een bijdrage leveren aan de Europese samenwerking op een wijze waarvoor niet zo gauw een beter alternatief is te bedenken.
> Meer
26 januari 2016 | Elżbieta Bieńkowska, Europees commissaris voor de Interne Markt

De EU moet de mazen in de wet voor de autoindustrie beter vullen

We moeten zeker zijn dat een voertuig voldoet aan alle veiligheids-, milieu- en productievoorschriften van de EU voordat zij toestemming geeft dat een voertuig in de EU mag worden verkocht.
> Meer
15 juni 2015 | Dominic Zehnder

Brief van een nachtbusgebruiker

Vanaf 1 juli 2015 wordt het nachtnet Antwerpen stopgezet. Dominic (23) is daar niet over te spreken en richt onderstaand schrijven aan de directie van De Lijn.
> Meer
16 september 2014 | Marco Brugmans, directeur VeiligheidNL

"Pas op, kijk uit!": goed bedoeld, maar niet altijd behulpzaam

"Pas op!" en "kijk uit!". Het zijn termen die ouders regelmatig tegen hun kinderen roepen. Maar helpen deze waarschuwingen ook? Blog over de kracht van een positieve benadering.
> Meer
5 september 2014 | Björn Bierhaalder, Partner van MCH Consultancy

Hotels en taxi’s: omarm AirBnB en Uber

AirBnB en Uber schudden op een vergelijkbare manier de hotel- en taxiwereld op. De defensieve reacties hierop zijn voorspelbaar en het begin van een kansloos achterhoedegevecht.
> Meer
4 september 2014 | Martin Vos, Gepensioneerd huisarts, inspecteur vervoerskunde

Nieuw belastingstelsel biedt kansen in mobiliteit

Staatssecretaris Wiebes werkt aan een nieuw belastingstelsel om de belastingwetten te vereenvoudigen. Een uitgelezen mogelijkheid om in de automobiliteit te scoren. Dat kan eenvoudig en vernieuwend.
> Meer
4 mei 2014 | Kris Beyens

Streef naar maximaal 2 kinderen per gezin

Hoe kan je in onze maatschappij iets fundamenteel veranderen? Wild om je heen schoppen, kan de truc wel eens doen. Als je geruggensteund bent door een bekende Vlaming, schop je tien keer zo hard.
> Meer
27 februari 2014 | Tine Vechter

Laat onze wegen niet dichtslibben

Prognoses, cijfers en dure tracés gaan het fileprobleem niet aanpakken. Het veranderen van onze mentaliteit misschien wel.
> Meer
24 februari 2014 | Henning Van Duffel, Secretaris Jong N-VA Mechelen, Student

De mobiele jongere wordt geteisterd door moeilijkdoenerij

Door als staat zomaar te bepalen wat goed is voor 'iedereen', vergeet je individuen voor wie de invulling van de staat ongewenst of zelfs hinderlijk is.
> Meer
24 januari 2014 | Joop Hazenberg, EU Watcher

De verkeershel van Brussel

Het grootste probleem van Brussel is mobiliteit. Of je nu in de auto zit, de tram pakt, op de fiets springt of te voet gaat: chaos, agressie, vervuiling en gevaar maken het verkeer tot een hel.
> Meer
28 oktober 2013 | Steven Piessens, Conversational Business Profiler bij VOICE

NMBS op Twitter: moedig, maar ook verstandig?

De NMBS heeft een 10-koppig Twitter-team klaargestoomd. Een moedige keuze. Of ze ook verstandig is, dat moet nog blijken. Hierbij alvast enkele bedenkingen omtrent een ‘conversational’ NMBS.
> Meer
16 april 2013 | Siim Kallas, EU Commissaris voor Transport

Moderniseer de regels voor vrachtvervoer

Om het toenemende vrachtvervoer in Europa veilig, milieuvriendelijk én economisch gezond te houden, moeten de Europese regels dringend worden aangepast.
> Meer

Schrijftip van de week

Week 21
Doe als een hotelwebsite
> Meer