Handboek
Word ook opiniemaker

Aandacht voor uw zaak in 10 stappen

Een kwestie krijgt pas serieuze aandacht als journalisten erover hebben geschreven, of als ze er ruimte voor hebben vrijgemaakt op hun opiniepagina’s.
In ons handboek Effectief Opiniestukken Schrijven leert u hoe u op die pagina’s kunt komen, in kranten en op opiniesites. 

 

 

> Blader door het boek

U hoort het van journalisten

In 10 stappen leert Arnold Vonk, voormalig opinieredacteur van de Volkskrant, u denken en schrijven als een journalist: doelgroepgericht en met urgentie. U krijgt oefeningen en hoort wanneer u opinieredacteuren het beste kunt benaderen.

> Meer over Arnold Vonk

Bestel via bol.com

Het boek kost 18,95 en is alleen nog verkrijgbaar via bol.com.

> Bestel het boek via bol.com

De jury van het Communicatieboek van het jaar 2014 over dit boek

"Dit is een waardevol boek vanwege de praktische toepasbaarheid. In combinatie met framing krachtig, met een goede kijk op hoe je iets op kunt schrijven, maar ook richting kunt geven aan je vak." (Het boek werd 2e).

> Meer uit dit juryrapport

Villamedia Magazine over dit boek

"Vonk richt zich vooral op een publiek met minder journalistieke ervaring. Toch is het boek ook interessant voor de mediamaker, omdat het opinieredacties een smoel geeft."

> Lees de hele recensie

Skipr Magazine over dit boek

"Vonk behandelt de materie schools maar grondig. Met praktische voorbeelden en oefeningen. Hij laat beïnvloedingstactieken zien, maar besteedt ook aandacht aan de structuur en aan een pakkende kop."

> Lees de hele recensie

Een leraar op Managementboek.nl over dit boek

Het boek Effectief opiniestukken schrijven scoort volgens de jury erg goed met praktische toepasbaarheid. De jury: ‘Opinieschrijven is eigenlijk iets dat ieder communicatieprofessional gewoon moet kunnen, maar niet iedereen kan het. Dit is een waardevol boek vanwege de praktische toepasbaarheid. In combinatie met framing krachtig, met een goede kijk op hoe je iets op kunt schrijven, maar ook richting kunt geven aan je vak.’ - See more at: http://www.communicatieonline.nl/nieuws/dit-het-communicatieboek-van-het-jaar-2014?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.ktFN0UgL.dpuf

"Ik vind het van belang dat mijn leerlingen effectief kunnen reageren op de actualiteit. De tien stappen van Vonk vormen daar een prachtig handvat voor. De opdrachten in het boek zijn prima bruikbaar. De site opiniestukken.nl geeft fraaie voorbeelden van goede opiniestukken. Misschien lukt het een enkeling zelfs om zijn stuk gepubliceerd te krijgen. Dat levert hem of haar dan een bonuspunt op en mij het inzicht, dat Vonk toch gelijk heeft. Effectief opiniestukken schrijven kun je leren."

> Lees de hele recensie

Voor wie?

Het boek is bedoeld voor iedereen die het publieke debat wil beïnvloeden, zoals:

  • politici en hun achterban
  • wetenschappers, onderzoekers en uitvinders
  • lobbyisten en public affairsmedewerkers
  • bestuurders en managers
  • denktanks en maatschappelijke organisaties
  • studenten, docenten en hoogleraren
  • bloggers, publicisten en freelance journalisten
  • ervaringsdeskundigen en andere experts

Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer