Gezondheid
30 juli 2015 | door: Ton Wurtz, voorzitter Stichting Rokersbelangen

Beleid Nederlandse lobby voor tijdelijke zetel is bühnebeleid

Nederland maakt accessoires tabak inzet voor lobby beleid tijdelijke zetel Veiligheidsraad.

"Ban op tabak in Nederland eindelijk op losse schroeven staat"

De Nederlandse overheid stelt alles in het werk om  een tijdelijke stoel van de Veiligheidsraad in de wacht te slepen. Er worden zelfs leuke geschenken weggegeven om andere landen positief te beïnvloeden. 

 

Wat is hier mis mee zult u zich afvragen? Nou ja niks dus, behalve dat Nederland asbakjes met Vermeer-tekeningen in de collectie heeft om weg te geven en hiermee een signaal afgeeft dat roken de norm is. Goed nieuws dus voor de Nederlandse consument, detaillist, groothandel en een ieder die te maken heeft met tabak of daarbij betrokken is.

 

Het uitdragen (op niveau) van dit Nederlandse beleid is dat hiermee wordt aangegeven dat roken zeker een keuze vrijheid is, en dat geeft de burger moed. Met deze maatregel wordt duidelijk dat  de ban op tabak in Nederland eindelijk op losse schroeven staat, want waarom geef je anders een asbak cadeau?

 

Als de NVWA inzake tabaksverboden bij uw op de stoep staat, kunt u rustig naar het beleid van de  Nederlandse overheid verwijzen. Mijn advies; rustig achterover leunen en een peuk aansteken.   Vuurtje?

Trefwoorden:
PolitiekGezondheid

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer