Gezondheid
18 augustus 2015 | door: Ton Wurtz, voorzitter Stichting Rokersbelangen

Pleidooi voor rookverbod in de auto getuigt niet van respect voor vrijheid

Het verbieden van roken in een auto, zoals kinderarts Been bepleit in het AD, is wel een erg draconische maatregel en een heel diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van de automobilist.

"Kinderarts Been lijdt aan morele zelfoverschatting"

Verbied roken in de auto, zegt kinderarts Been in het AD van 17 augustus. Daarvoor is een ongekende bureaucratie nodig. En bovendien gaat het hier niet over roken, maar over de inperking van onze vrijheid. Vrijheid om keuzes te maken, goed of slecht. 

 

Men wil enerzijds dat mensen zich verantwoordelijk gaan gedragen en burgers afrekenen op hun verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd wordt elk klein detail wat je wel en niet mag van diezelfde burger vastgelegd. 

 

Het verbieden van roken in een auto is wel een erg draconische maatregel en een heel diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van de automobilist. Automobilisten weten over het algemeen hoe ze moeten handelen, en daar hoeft de overheid niet nog meer verboden voor in het leven te roepen, want we weten allemaal dat politieke correctheid veel schade brengt aan onze vrijheid en leefbaarheid.

 

Overigens letten de meeste rokers op hun omgeving. Een beetje respect en wederzijds begrip doet wonderen.

 

Antirookarts Been (lees: de redder van onze planeet) heeft geen enkele moraliteit jegens de automobilist. Het is alsof wij, gewone mensen, zo ongemanierd en onbeschoft zijn, dat we alleen nog in bedwang kunnen worden gehouden met regels, wetten en toezicht. Wat een stuitend narcisme en morele zelfoverschatting.

 

 

Trefwoorden:
VerkeerGezondheid

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer