Gezondheid
7 september 2015 | door: Ton Wurtz, voorzitter Stichting Rokersbelangen

De Efteling zwicht niet voor de druk van de anti-rookclubs

4.4 miljoen bezoekers en bijna 11.000 mensen (geen bezoekers) die een petitie voor het anti-rokenbeleid ondertekenen.

"De Efteling heeft geen zwakke-knieën-attractie ingevoerd."

Een lange nek en een open bek, het is allemaal te vinden in De Efteling. Sinds jaar en dag vinden vele toeristen, nationaal en internationaal, de weg naar ons vermaarde pretpark. Het Trimbos-instituut, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij en Clean Air Nederland doen volgens de krant Metro een beroep op de directie van het park om maatregelen tegen rokers te nemen. Er is een petitie ondertekend van bijna 11.000 mensen. Of dat ook bezoekers van de Efteling  zijn, is maar zeer de vraag.
 Gelukkig heeft De Efteling geen zwakke-knieën-attractie ingevoerd en laat hiermee de roeptoeters van het anti-rook  beleid buiten staan.

 
Roken
In de buitenlucht mag gerookt worden (wachtrijen en sprookjesbos), doch bij attracties en restaurants niet. Een prima regeling. Ook de 4.4 miljoen (cijfers 2014)  bezoekers van Het pretpark in Kaatsheuvel vinden dat er niks mis is met het gevoerde beleid. Bijna 11.000 mensen, zijn o.a. door de Jihadistische groep Alliantie Nederland Rookvrij onder druk gezet om te tekenen voor een rookvrij park, een verwaarloosbaar aantal mensen gezien het aantal bezoekers van de Efteling.  

 
Efteling ziet geen reden voor verbod
"Wel staan we open voor suggesties, zoals de rookzones die ook Disneyland Parijs heeft, maar op dit moment speelt dat nog geen rol." Domheid van de Alliantie Rookvrij Nederland  heeft de neiging  zich te vermommen als moraal, maar gelukkig heeft de Efteling deze ballon leeg laten lopen.

 
Ik zeg het nog maar eens; hartelijk dank Efteling voor de oprechte aandacht van alle bezoekers.

Trefwoorden:
Gezondheid

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer