Europa
15 september 2015 | door: Charles van den Broek, schrijver en historicus

Het Brussels complot

Waarom horen we opeens dat er wel werk zou zijn voor 800.000 vluchtelingen, terwijl we hier op 600.000 werklozen maar 100.000 vacatures hebben? Wil Brussel de eigen inwoners soms op stang jagen?

"Het beleid van de EU houdt bewust de crisis in stand om de wil van de burgers te breken"

Tegenwoordig worden veel onderwerpen met twee steekwoorden geframed; soap of complottheorie. Is er een paar dagen onrust bij een voetbalclub? In het journaal hebben ze het stante pede over ''de soap rond...'', en als iemand een misstand aan de kaak stelt (en daar andere motieven achter vermoedt), krijgt het publiek te horen dat het een complottheorie betreft. Zo worden mensen die onderzoek doen naar de moord op Kennedy (en daar een andere dan de officiele - volkomen onzinnige- conclusie aan verbinden) doorgaans weggezet als halve garen die (compleet met alu-hoedje) overal vrijmetselaars, aliens of zionisten zien, die uit zijn op wereldoverheersing.

 

Natuurlijk staan de anti-complottheorie-denkers op een 1-0 achterstand. Want er is sowieso een complot geweest om Kennedy te vermoorden; anders zou hij nog in leven zijn (evt. met Marilyn Monroe), hetgeen op zichzelf óók weer een complottheorie is! Ik weet dus dat wat ik nu ga zeggen als complottheorie weggezet zal worden door alle ''weldenkende'' brave burgers. Burgers die overigens steeds minder (willen) weten, ongeïnteresseerd zijn, en wiens enige bron van informatie bestaat uit het wezenloos staren naar RTL Boulevard. Mensen kun je nog altijd heel makkelijk een rad voor ogen draaien.

 

Er bestaan dus complotten. En in dat licht wil ik nu ook het beleid van Brussel cq. de EU met betrekking tot de crisis en de vluchtelingentoestroom plaatsen. Deze hangen volgens mij op verdachte wijze samen. Ik verdenk Brussel ervan, dat ze de economische en de vluchtelingencrisis willen misbruiken om hun (niet heel erg geheime agenda) van méér Europa door de strot van de burgers te duwen. Hoe dat zit, zal ik nu uitleggen. Ten eerste de zgn. economische crisis.      

 

IJsland

Sinds in 2008 de beurskoersen onderuitgingen, weet iedereen dat ''we te maken hebben met een crisis''. Het antwoord (ik heb hier al eerder over geschreven) was een draconisch bezuinigingsbeleid, waar vooral de onderkant van de arbeidsmarkt de dupe van is. Er is geen bankier die een tweede of derde huis minder kon kopen. Griekenland is inmiddels kapotbezuinigd, econmisch is het land terug in de 19e eeuw! Maar die bezuinigingen waren nodig, onvermijdelijk zelfs, werd ons door de economen en ministers van verscheidene EU-landen voorgehouden. Als dat waar is, hoe kan het dan dat IJsland, waar de eerste crisis ontstond, inmiddels al jaren weer een gezonde economie heeft? Dit zónder lid te zijn van de EU, zonder de euro als munt, en door niet te bezuinigen, maar door te investeren. Alles dus diametraal aan wat Brussel als oplossing aandraagt! In bijna alle landen die lid zijn van de EU, willen de burgers minder invloed op het binnenlands beleid. Het antwoord van Juncker? Ze hebben behoefte aan meer Europa! Jammer alleen dat we dat zelf niet doorhebben.

 

Vluchtelingen

Maar de economische verelendung bleek niet voldoende te zijn om de neoliberale ideologie door te drukken. Hier komen de vluchtelingen in beeld. We laten opeens 800.000 mensen toe, waar we nog geen tien jaar geleden iemand als Khadaffi betaalden om de grens dicht te houden! Plotseling krijgen we van alle kanten te horen dat ''we die mensen ook gewoon nodig hebben'', onder andere in de zorg. Hoe valt dit te rijmen met het feit dat er de afgelopen jaren in het kader van die ''broodnodige'' bezuinigingen 65.000(!) goed opgeleide (en niet te vergeten Nederlandstalige) verpleegkundigen ontslagen zijn?! Eeh, ben ik nou gek, of ...

 

Het is gewoon onzinnig om te geloven dat immigranten die nog geen twee woorden Nederlands spreken, binnen een paar maanden hier aan de slag kunnen! Als je ze in de zorg loslaat, komen daar nog meer ongelukken van. Er zijn gevallen bekend van immigranten die na twintig jaar zich nog niet kunnen redden bij een supermarkt, laat staan dat ze een opdracht van een arts begrijpen. En daarbij, er zijn in Nederland 600.000 werklozen, tegen 100.000 vacatures. Wie denkt dat (mochten er Syrische inwijkelingen aan werk worden geholpen) dat geen maatschappelijke onrust gaat oproepen, is wat mij betreft ontoerekeningsvatbaar. Of een leugenaar. 

 

Eurodemocratie

Het is bekend dat de EU en democratie niet echt lekker samengaan. Het bestuur is samengesteld uit handige lobbyisten en vriendjes van Merkel of Hollande, niet uit gekozen functionarissen. Dat zou nog tot daar aan toe zijn, als men tenminste naar de eigen inwoners zou luisteren. Maar daar is geen sprake van, men gaat er dwars tegen in. Het referendum, waarbij Nederland massaal de grondwet afwees, werd vakkundig genegeerd. Er werd een nieuwe multomap om hetzelfde pak papier gedaan, en voilá.

 

Al ruim twintig jaar probeert de EU het gezag van de centrale regering van hun eigen lidstaten te ondermijnen door de regio's los te weken. Er bestaan subsidies voor samenwerkingsverbanden (bv. tussen Maastricht, Luik en Aken), die er specifiek op gericht zijn om de loyaliteit van de eigen hoofdstad naar Brussel over te hevelen. Dat proces gaat blijkbaar in hun ogen niet snel genoeg, en ook de crisis had niet het beoogde effect (overdracht van alle bevoegdheden naar een Europese superstaat). Door de instroom van bijna minimaal een miljoen nieuwe inwoners (de achterna komende gezinsleden niet eens meegerekend), geeft ten eerste een groep immigranten die alles aan de Unie te danken heeft, en zal onder de eigen bevolking zoveel maatschappelijke ontwrichting en onrust opleveren, in sommige gevallen wellicht ook een vorm van burgeroorlog, dat Brussel die dichter bij het ultieme doel brengt; het doordrukken van hun neoliberale wereldbeeld, volledige economisering van beleid en cultuur, en het breken van de macht van de nationale staat. Uitzonderingen daargelaten (Catalonië), is de nationale staat immers nog steeds de bestuurlijke entiteit waar de trouw van de meeste burgers ligt.                  

Doelbewust beleid

Het mag duidelijk zijn; de EU houdt (met duidelijke motieven) doelbewust de ''crisis'' in stand, om de wil van de burgers te breken, en misbruikt de vluchtelingenstroom om de landen van de eigen unie met onoverkomelijke economische en sociale problemen op te zadelen, teneinde zelf als winnaar uit de bus te komen. Dat en passant het hele culturele en religieuze karakter van Europa in gevaar komt, neemt men blijkbaar voor lief. Daarin lijken ze wel enigszins op de Geuzen; hun leus was ''Liever Turks dan Paaps!''... nou, veel scheelt het niet meer! De islam is al de snelst groeiende religie, en als er tussen de vluchtelingen een aardig aantal ISIS-strijders zit, kunnen we het wel schudden. Nou ja, ik ben mijn hele leven al ''Charlie'', dus...              

 

Stijlloos

Ik ben in de regel geen fan van GeenStijl (te plat, te dom, te ordinair), maar toch hoop ik dat hun initiatief voor een nieuw referendum, GeenPeil, voldoende steun krijgt. Al was het maar om de EU als volstrekt incompetent en anti-democratisch orgaan te ontmaskeren. Hopelijk zien we dan in dat een Nexit helemaal zo gek niet is; IJsland doet het prima zonder crisis, zonder euro, en vooral zonder EU. 

Trefwoorden:
EuropaIslam

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Charles van den Broek, schrijver en historicus
Ratificatie Oekraïneverdrag is een bewuste provocatie van Rusland - 19 december 2016
De reactie van links op verkiezing Trump legt gevaren voor democratie bloot - 20 november 2016
Sinterklaasfeest moet helemaal verdwijnen - 4 oktober 2016
Donorwet; achterhaalde oplossing bedacht door een achterhaalde partij - 19 september 2016
Nederland ligt onder vuur - 12 mei 2016
Euthanasie; niet omdat het moet, maar omdat het kan - 23 februari 2016
John Lennon is net zo gevaarlijk als IS - 23 november 2015
De Derde Wereldoorlog is allang bezig - 17 november 2015
Welkom aan vluchtelingen is dekmantel voor diepe mysanthropie - 4 november 2015
''Wir schaffen das'' is geen beleid, maar populisme - 27 oktober 2015
Merkel en het gelijk van Nostradamus - 22 oktober 2015
Vrijheid van meningsuiting staat echte inspraak in de weg - 12 oktober 2015
De val van Rome 2.0 komt eraan - 9 oktober 2015
Ambassade-model: dé oplossing voor het vluchtelingenprobleem - 27 september 2015
Het Brussels complot - 15 september 2015
Eigen volk eerst! - 12 september 2015
Antisemitisme is back; with a vengeance - 11 januari 2014
Oudejaarsconferences; stop ermee! - 2 januari 2014
De doodstraf; echt het einde - 3 december 2013
Stop de waardeloze wetenschap - 23 september 2013
Boycot de boycotters - 18 augustus 2013
Atheïsten moeten wat logischer worden - 24 mei 2013
Steun de STER met cultuursubsidie - 14 mei 2013
Een studie rechten maakt nog geen goede pleiter - 30 maart 2013
Wetenschap versus geloof leidt tot kapitaalvernietiging - 18 maart 2013
Columns worden wel gelezen, maar niet altijd goed begrepen - 28 februari 2013
Atheïsten missen fatsoen en innerlijke beschaving - 22 februari 2013
China is niet de nieuwe wereldmacht - 4 december 2012
Emancipatie werkt tegen de vrouw - 18 november 2012
Koop ook eens dingen waar je niets aan hebt - 10 november 2012
Diepgang en denken worden overschat - 26 oktober 2012
Geweld is zinvol - 2 oktober 2012Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer