Europa
12 oktober 2015 | door: Ron Hartman, Oud Werkgever (gepensioneerd)

Hadden we de Grieken maar verlost van dat dure leger dat de grens niet bewaakt

Hadden we maar strategisch gedacht en Griekenland verlost van het veel te dure leger, dat uiteindelijk niet in staat blijkt de zuidgrens van de EU succesvol te bewaken.

"Griekenland-bashen was de afgelopen jaren populair; zelfs de premier deed er aan mee."

Als de afgelopen jaren de strijd in het Midden-Oosten goed was ingeschat en de daaruit voorvloeiende vluchtelingenstroom ook maar een beetje was berekend, hadden we natuurlijk in Griekenland een EU-legermacht geconcentreerd en vast vele detentiecentra annex screeningscentra ingericht. 

 

Wie? De EU natuurlijk. Dat had de Grieken ook de gelegenheid gegeven de economie op poten te zetten en een BNP te bereiken dat niet langer zou worden afgeschilderd als zo onvoldoende, dat ze onhoudbare schulden hebben.

 

Echter; Nederland liep voorop om de Grieken te bashen en de oplichters geen cent meer toe te staan. Ze moesten lijden voor hun gedrag, dat overigens vooral veroorzaakt werd door de voor de zuidelijke lidsteten veel te sterk oplopende waarde van de euro, maar dat terzijde.

 

De Griekenbashers zijn vaak dezelfde groepen mensen als de vluchtelingenbashers. Ik hou het kort; eigen schuld, dikke bult.

Trefwoorden:
Europa

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Ron Hartman, Oud Werkgever (gepensioneerd)
Hadden we de Grieken maar verlost van dat dure leger dat de grens niet bewaakt - 12 oktober 2015Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer