Godsdienst
14 november 2015 | door: Gerhardt Heusinkveld

De wereld staat niet in brand

Er gaat altijd meer liefde zijn, dan terreur en haat. Liefde zit niet in grootse zaken. Je vindt het niet in politiek. Je vindt het niet in geloofsuitingen. Je vindt het in het klein. In de mens zelf.

"Nu komt het dichterbij en zijn we in Europa aan de beurt."

Lieve mensen, de wereld staat niet in brand. Er zijn gisterennacht intens vreselijke dingen gebeurd. Sprakeloos word je er van. Laten we niet vergeten dat deze gebeurtenissen al eeuwen lang aan de orde van de dag zijn. Soms zo ver weg, dat het ons begripsvermogen voorbij gaat.
Nu komt het dichterbij en zijn we in Europa aan de beurt.
Maar de wereld staat niet in brand. Geluk en liefde laten zich nooit en te nimmer beteugelen door laffe daden. Er gaat altijd meer liefde zijn, dan terreur en haat. Liefde zit niet in grootse zaken. Je vindt het niet in politiek. Je vindt het niet in geloofsuitingen. Je vindt het in het klein. In de mens zelf. Ontdaan van geloof en politieke overtuiging.

Je vindt het in een moeder die met haar kind een ochtend samen TV kijkt op de bank en haar een kus of het hoofd geeft als uiting van stille liefde. Je vindt het in een supermarkt wanneer iemand iets voor een ander uit het hoge schap pakt. Het zit in het vriendelijk groeten van een vreemde op straat. Het zit in het brengen van een kopje thee aan je lief die daar niet om gevraagd heeft. Het zit in het gebruiken van vrije tijd om iets voor een ander te doen. Het zit in het omarmen van je 2 gekke neven die de moeite doen om langs te  komen bij een concert dat je geeft.

Dergelijke uitingen doe je niet omwille van een god, of politieke overtuiging. Die uit je omdat je een mens bent. Ik ben er van overtuigd dat daar de werkelijke liefde zit die ons overeind kan houden. Ga niet van Facebook af omdat je niet tegen alle negativiteit kan. Dan wint het negatieve. Blijf delen, in de échte wereld. Laat je niet beïnvloeden door meningen in gesprekken. Doe wat goed voelt. Blijf bij jezelf. Bij je mens-zijn. De wereld staat niet in brand. Laat je hart branden van liefde en deel je vuur in het klein, vanuit je mens-zijn. Je kan dit vuur overal vinden, in elke hoek van de wereld.
Het zit in elke persoon.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer