Gezondheid
2 februari 2016 | door: Tamara Straatman, NLP Quality of Life Coach

Schippers verspilt 10 miljoen euro aan depressiviteits-onderzoek GGZ

De enige speler die gebaat is bij onderzoek naar symptoombestrijding van depressiviteit bij jongeren en vrouwen is de farmaceutische wereld.

"De GGZ maakt er een potje van. En die instantie krijgt onze waardevolle miljoenen?! Dit klopt niet.."

Als iemand er een potje van maakt is de GGZ het wel. En nou juist aan die partij vertrouwt Schippers onze waardevolle staatsmiljoenen. GGZ is namelijk een instelling die de oorzaken van depressiviteit niet behandelt, want zo fluisterde ze mij onlangs nog in mijn oren, die deskundigheid hebben ze niet. Daar branden zij hun vingers niet aan. Die deskundigheid ligt buiten hun bereik. Het enige wat zij kunnen bieden is symptoombestrijding en verzachten van je depressieve leed. En hier besteedt Schippers 10 miljoen euro aan? Aan iets dat zij niet weten?!

 

Schippers zou er goed aan doen om eens écht deskundig advies in te winnen. En nee, dat doe je niet bij reguliere behandelaars die enkel aan symptoombestrijding doen. Want hun resultaten zijn nog nooit verbeterd, op welke geestesziekte dan ook, zij genezen nooit de mens van depressiviteit of andere stoornissen. Ze weten alleen hoe ze de klachten moeten onderdrukken met een medicijn of ze bieden cognitieve therapie, zodat de patiënt kan leren leven met zijn beperkingen.

 

Deskundig advies is alleen te verkrijgen bij degenen die mensen ook daadwerkelijk genezen van depressiviteit of andere geestesziektes. Zij doen in zijn geheel niet aan symptoombestrijding, maar werken enkel met het zelfgenezend vermogen van de mens. Want zij snappen hoe een depressiviteit ontstaat en hoe eenvoudig je de oorzaken verhelpt die geestesziektes zoals een depressiviteit tot uitwerking hebben. Zij worden alternatieve therapeuten genoemd, omdat zij het lichaam op natuurlijke wijze behandelen. Maar is het menselijke lichaam niet ook gewoon een natuurproduct?! Wanneer gaan wij dit eens beseffen? En ons lichaam ook zo behandelen? 

 

De enige speler die gebaat is bij onderzoek naar symptoombestrijding van depressiviteit bij jongeren en vrouwen is de farmaceutische wereld. Zij verdienen namelijk een goudmijntje aan antidepressiva en willen dit koste wat kost behouden. Niets voor niets wordt de alternatieve zorg onderdrukt door de medische wereld. Ook al zijn er tig bewijzen van de schadelijke gevolgen van symptoombestrijding en blijft de levenskwaliteit van de patiënt hierbij gering. Zij houden voet bij stuk. Elke patiënt bij de GGZ kan kiezen uit medicijnen of cognitieve therapie. Maar genezen? Nee, dat kunnen zij niet. Dat ligt niet in hun vakgebied. Dus waarom in hemelsnaam 10 miljoen euro naar GGZ. Ik snap het niet! Terwijl alternatieve artsen wél degelijk postitieve resultaten boeken.

 

Volgens mij wil de depressieve patiënt niets liever dan genezen van haar klachten, nietwaar? Zij wil geholpen worden. Bevrijd worden van haar emotionele ballast. Zodat ze weer emotioneel gezond is. Dat wil elke patiënt. Dus waarom wordt hier niet naar geluisterd? Enkel om de poen? Als ze simpelweg erkennen dat ze de wijsheid hierover niet in huis hebben. Waarom dan in hemelsnaam vertrouwen op het systeem dat nog nooit positieve resultaten heeft laten zien. Wed jij op een paard dat altijd verliest? Of wed jij liever op een paard dat altijd wint?

 

Iemand die wél positieve resulaten kan laten zien. Keer op keer. De mensen die wél in staat zijn om andere mensen van hun depressiviteit te genezen. Doordat ze de kennis en wijsheid in pacht hebben. Ze bekijken het vanuit de oorzaak, het gevolg is slechts een aanwijzing. De oorzaken worden aangepakt, waardoor het gevolg simpelweg verdwijnt. Zelfs voorgoed verdwijnt! Dat is pas meesterwerk. En hier zou meer aandacht én geld naar toe mogen. In plaats van een paard, dat altijd verliest. Ik zou mijn geld zetten op het andere paard, het paard dat continu wint. 

 

Een depressiviteit ontstaat heel eenvoudig wanneer het reptielenbrein continu onder stress staat. Hierdoor vreet je lichaam energie, dit gaat ten koste van je hormoonhuishouding. Andere organen raken hierdoor ook uit balans. En wanneer je aan symptoombestrijding doet blijft deze disbalans ontstaan. Het gaat van kwaad tot erger. Maar je merkt het nauwelijks omdat je aan symptoombestrijding doet, je maskeert je klachten. Dus het gevaar van medicatie is niet alleen het onthouden van de levenskwaliteit van de mens, maar veroorzaakt op langere termijn ernstige gevolgen voor de gezondheid van de mens. En dan hebben we het niet eens over de schadelijke bijwerkingen van het medicijn gehad. Vaak staat er op antidepressiva als mogelijke bijwerking: Zelfmoordneigingen.

 

Tamara Straatman is ervaringsdeskundige in het succesvol overwinnen van een depressiviteit, burn-out, en andere klachten. Lees haar bizarre verhaal hier! 

http://www.opiniestukken.nl/opiniestukken/artikel/1102/Anti-depressiva-zijn-g-n-oplossing-voor-depressiviteit-maar-symptoombestrijding

Trefwoorden:
Gezondheid

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer