Politiek
18 april 2016 | door: Tamara Straatman, NLP Quality of Life Coach

Rutte speelt gevaarlijk spel, het volk is woedend

Waarom betalen wij überhaupt nog belasting als wij niet eens zeggenschap hebben in een 'democratisch' land... Wij, het gewone volk zijn machtiger dan wij zelf denken!

"Ons negeren? Dan stoppen wij toch gewoon met belasting betalen. Meneer Rutte is een beetje dom..."

Waarom moeten we komen opdraven bij het referendum als onze stem toch niet gehoord wordt?! Waarom hebben we überhaupt een democratie als de tweede kamer de mening van het volk aan zijn laars lapt? Waarom steunen wij in hemelsnaam ons Nederland, als politiek Nederland het gewone volk negeert? Waarom betalen wij überhaupt belasting als wij niet eens zeggenschap hebben waar ons zuurverdiende centjes heen gaan? Democratie, rot toch op. Rutte, ooit had ik je hoog ingeschat. Maar bij mij ben je aardig door de mand gevallen. En ik hoop bij meerdere mensen.

 

Niet alleen meneer Rutte speelt gevaarlijk spel. Het lijkt wel of alle leden van de tweede kamer mesjogge zijn geworden. De een naar de andere lapt de regels aan zijn laars. Respect, integriteit en het belang van het Nederlandse volk lijkt mijlenver te zoeken. Wij zien een stel dwazen alle leugens bij elkaar houden. Met man en macht dragen ze water naar de zee. En ze denken ook nog eens dat wij, het gewone volk het niet eens doorhebben. Denken jullie dat wij achterlijk zijn ofzo?! Nou, geloof mij maar. Lang leve de social media. Lang leve de verbinding van het sociale netwerk. Al jullie stommiteiten worden grondig door ons onderzocht en besproken.

 

De doofpot is géén doofpot meer. Alles ligt op straat. Geopenbaard voor iedereen dit het wil lezen. Het gewone volk zit hierachter. Wij steunen elkaar tenminste wél. Wij slapen niet. Dat doen we ’s nachts. Jullie kunnen ons niet langer dom en onwetend houden. Wij zien letterlijk gebeuren hoe jullie door de mand vallen. Hoe jullie koste wat kost jullie ego’s hoog proberen te houden. Een systeem waarin alles draait om cijfers en om macht. Het is ten dode opgeschreven. Geef nou maar toe, voordat jullie écht op de blaren moeten zitten. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan. Maar waarschijnlijk zijn jullie stronteigenwijs, ook al weten jullie diep in jullie hartje hetzelfde als wij.

 

Ik stel voor dat als jullie de stem van het volk blijven negeren, dat wij als volk ons Nederland de geldkraan toedraaien. Want wat jullie niet lijken te beseffen is dat jullie zonder ons helemaal nergens zijn. Wie financiert jullie? Volgens mij doen wij dat. Dus wie heeft hier de touwtjes in handen? Niet jullie. Maar wij. Wij zijn oppermachtig. Jullie staan nergens als wij dat willen. En geloof me, we zijn helemaal klaar met jullie. Oja, meneer Rutte. Wij handelen niet uit angst. Allesbehalve! We handelen juist uit liefde voor onszelf en elkaar. Wij kennen gelukkig nog wel de waardes als respect, integriteit, betrouwbaarheid en eerlijkheid. Wij zijn niet verrot door cijfers en macht. Want anders hadden wij wel in jouw schoenen gestaan. Gelukkig staan wij nog met beide benen op de grond.

 

Wil je trouwens nog een goede oplossing vinden voor het vluchtelingenprobleem? Is er nog ergens diep in jou een stukje goed mens te vinden? En kun je eens oprecht kijken naar het welzijn van de mens? In plaats van een paar kutcijfers die belangrijker lijken te zijn dan onze gezondheid. Nou, dan moet jij echt eens rond de tafel met het gewone volk. Dan krijg je uit onze mond eens te horen wat er werkelijk speelt. Gewoon doodsimpele oplossingen van mensen die weten waar ze over praten. In plaats van mensen die denken dat ze ergens verstand van hebben. Lijkt je dat geen verademing? Jij en wij? Wij allemaal samen. In plaats van jullie. Ikke, ikke, ikke.          

 

Wil je wat wijsheid van het gewone volk zien? Klik maar eens even op deze link. Ik raad je in het bijzonder de 3e aflevering aan. Trouwens, bekijk ze allemaal maar eens grondig. Maar ik vermoed dat jij allang weet wat er speelt in onze gehele samenleving. Maar stiekem hoop ik van niet. Want anders had je er allang naar gehandeld nietwaar? Tenminste dat zou ik wél doen, als ik premier zou zijn van ons Nederland. Niets is belangrijker dan het welzijn. Daar kan status en macht nooit aan tippen. Welzijn is namelijk niet te koop. Is zelfs gratis. En voor iedereen.     

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer