Politiek
20 mei 2016 | door: Tamara Straatman, NLP Quality of Life Coach

Een servies van 1,4 miljoen terwijl mensen in Nederland verhongeren

Te schandalig voor woorden. Het koningshuis dat leeft van ONZE belastingcenten, besteed alsof het niets is 1,4 miljoen aan een servies. Terwijl er genoeg mensen in ONS land lijden aan hongernood.

"Wie kent er nog het sprookje van Robin Hood? De koning was misschien opnieuw een beetje dom..."

Waarom wordt er zo veel geld besteed aan een servies terwijl half Nederland honger lijdt? Letterlijk lijdt in armoede. Hoe kun je dit als koningshuis verkopen? Was een servies van €20.000 niet duur genoeg? Kun je daar niet zo mee pochen als een servies van 1,4 miljoen?! Ik sta er nog steeds versteld van zelfs. Hoezo, bestaat er servies wat 1,4 miljoen euro waard is? En hoezo kun je dat uitgeven als koningshuis aan zoiets onbelangrijks als je onderdanen het slecht hebben?

 

Waarom pikken mensen dit? Zij leven van onze belastingcenten. En we hebben geen enkele zeggenschap waar ons geld heen gaat. Nou, voor mij was die keuze doodsimpel. Een servies bij de IKEA was ook prima geweest. En aangezien het Nederlandse hof goed contact heeft met Zweden, hadden ze het vast ook nog gesponsord gekregen. Dan hadden ze dit geld beter kunnen besteden aan de ouderenzorg. Of aan de armoede problematiek. Waarom laat een koning zijn onderdanen lijden in honger, terwijl ze zelf van een servies eten wat 1,4 miljoen waard is.

 

Stel je eens voor. Wat voor problemen we in onze huidige samenleving kunnen oplossen met dit geld. Dat is toch veel waardevoller dan een servies, waar voornamelijk mee gepronkt wordt. Zou het niet vele malen sjieker geweest zijn als de koning zijn geld aan ons besteed had? Zou hem dat niet veel meer sieren tegenover alle wereldleiders? Zou hij daarmee niet het grote voorbeeld kunnen zijn voor de rest van de wereld? Een toonzetter met lef, een voorbeeld voor zijn volk. Voor mijn part een servies van de kringloopwinkel, wat maakt het in hemelsnaam uit. Alsof het eten lekkerder smaakt van een bordje van 1,4 miljoen. Het eten zou veel smaakvoller zijn als de hoofdgast een warmhartig persoon is, die wars is van alle staatsprotocollen. Niet denkt en handelt vanuit status en macht, maar vanuit liefde voor zijn volk. Dan ben je pas een échte wereldleider!

 

Als dit fenomeen zich door gaat zetten, komen alle sprookjes toch nog eens uit. Neem nou bijvoorbeeld Robin Hood. Die ook het ‘afpersen’ van de koning beu was. Zijn onderdanen hadden nauwelijks te eten, de koning des te meer. Zou Grimm een vooruitziende blik hebben?          

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer