Natuur en Milieu
4 juli 2016 | door: Tamara Straatman, NLP Quality of Life Coach

De ondergang van deze wereld is onvermijdelijk

Waarom denkt de mensheid alles te kunnen manipuleren? Is dat niet verdomd arrogant?

"Mensen denken boven de wetten van de natuur te kunnen leven. Daar betalen ze nu de prijs voor."

Het lijkt wel alsof de ellende op deze wereld alleen maar steeds groter wordt. Nog meer armoede, nog meer oorlogen, nog meer ziektes en natuurrampen. Wanneer houdt deze ellende nou eens op?! Niet door de aanwezigheid van kaboutertjes lijkt me. Deze zijn ook niet verantwoordelijk voor deze ellende of wel soms?! Ontkennen of ontwijken heeft geen zin. Je kop in het zand blijven steken, is de zaken die hoognodig onze aandacht nodig hebben koppig blijven negeren. Want als we het eenmaal erkennen, moeten we ook actie ondernemen. Nee, we hopen liever dat het zomaar verdwijnt of dat iemand anders deze verantwoordelijkheid neemt. Want als het dan misgaat, is het zeker niet onze schuld en kan ons helemaal niets verweten worden. Toch?

 

En zo blijft alles bij het oude. Worden vingertjes gewezen naar elkaar, in plaats van elkaar stimuleren en bemoedigen. Willen we ander resultaat in onze levens, moeten we een andere input genereren. Anders blijft alles bij het oude. En zoals het nu gaat, is het niet best. Of vind jij het normaal dat aan de andere kant van de wereld dagelijks kinderen sterven van de honger? Dat er onschuldige mensen vermoord worden vanwege politieke belangen? Dat de natuur en de mensheid ziek is én steeds zieker wordt? Vinden wij dit oké? Ik niet. En ik hoop dat ik in jou een medestander gevonden heb. Iemand met het hart op de juiste plaats. Dat we samen kunnen bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen voor jezelf, maar ook in dat van anderen. We zijn samen uiteindelijk één geheel. Een mensheid die één aarde deelt, met mensen die dezelfde rechten hebben als jij en ik.

 

Als we nu eens allemaal terug gaan naar de basis. De basis van ons bestaan is de natuur. Moeder aarde is haar naam. De aarde kan gemakkelijk zonder de mensheid. Erger nog, ze is beter af zonder ons. Dus waarom zou ze ons überhaupt nog willen? Wij maken haar ziek met onze levensstijl. Wij hebben maling aan haar natuurwetten. Wij putten haar letterlijk uit, omdat we steeds meer willen ten koste van alles. We gebruiken chemische rommel die haar beschadigt en ziek maakt. Deze chemische troep maakt ook alle planten en dieren ziek. Het maakt onszelf ziek. En toch blijven we het massaal gebruiken en toepassen? Waarom? Omdat het goedkoop is…

 

Er is genoeg geld, maar nooit lijkt iemand genoeg te hebben. We denken dat met geld alles te koop is, maar het is slechts een handig ruilmiddel. Het is aan jou de vraag, besteed je het duurzaam of niet? De meeste mensen kiezen voor veel, voor weinig geld. Boeiend dat het schadelijk is voor onze welzijn. Evenzo de politieke spelletjes die gespeeld worden. Maatschappelijk belang lijkt ver van deze aardbodem verdwenen te zijn. Want waarom bestaan er in hemelsnaam wapens? Waarom zou je als land zaken willen doen met andere landen die niet deugen? Waarom wordt er zo veel geld besteed aan nutteloze zaken die niet bijdragen aan een betere samenleving? Waarom tolereert de overheid dit allemaal? Waarom mag er gerotzooid worden met onze voeding en cosmetica? Waarom zijn er schadelijke genotsmiddelen toegestaan? En waarom kunnen er vieze praktijken plaatsvinden in de medische wereld die het welzijn van de mens verslechterd in plaats van verbeterd?

 

Mensen denken écht boven de wetten van de natuur te kunnen leven. En nu betalen ze daar de prijs voor. Er is veel armoede, veel oorlogen en veel ziekte bij mens en natuur. De natuur is de baas boven de mensheid. En wij mensen echt niet over de natuur. Het wordt tijd dat mensen dat gaan beseffen. Dat wij mensen één zijn met de natuur. En dat de natuur gemakkelijk zonder ons kan. Maar wij niet zonder moeder aarde.

Een duurzamere levensstijl is eenvoudig te bereiken in kleine bruikbare dingetjes. Vermijd zo veel mogelijk chemische onnatuurlijke troep. Dit maakt je lichaam en de natuur ziek, dus dat wil je niet. Laat jezelf goed inlichten door onafhankelijke partijen, de overheid is gekleurd door zijn zakelijke belangen. Geloof niet klakkeloos de media, ook zij zijn helaas niet vrij van meningsuiting door grote zakelijke belangen. En geloof vooral niet de farmaceutische, voeding en beauty industrie.            

 

Wil je meer weten over deze wanpraktijken?! Ik maakte een 6-delige online tv show die je via de link hieronder kunt bekijken.   

Trefwoorden:
Natuur en Milieu

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer