Rechtspraak
16 februari 2017 | door: ReindeR Rustema, democratie-activist, meneer petities

Raad van State negeert Artikel 1 van de Grondwet

De teneur over de voordracht van Teeven bij de Raad van State is dat politici daar niet over gaan. Maar dat doen ze wel degelijk.

"Tweede Kamer heeft wel degelijk iets te zeggen over benoemingen"

Zo'n voordracht van Fred Teeven bij de Raad van State zou niet iets zijn van de Tweede Kamer, maar dat is wel zo. Donner van het CDA, zelf ex-minister, wilde deze controversiële VVD-politicus naar verluidt. Er werken zelfs veel oud-politici bij de Raad van State. Als dat is door de politieke ervaring op hun cv, dan zou je er ook politici verwachten die niet van de bestuurderspartijen afkomstig zijn. Maar nee, het is louter VVD, PvdA, CDA en D66.

Want dankzij artikel 5 lid 4 van de Algemene Wet Gelijke Behandeling bestaat er een uitzondering op artikel 1 van de Grondwet (geen discriminatie). Discriminatie mag wèl bij dit soort functies! Het is ingevoerd door deze partijen en ze willen er ook niet vanaf.

 

Doordat hiermee op een niet-meritocratisch criterium gediscrimineerd kan worden zonder dat er rechtszaken van komen, kunnen de bestuurderspartijen samen hun greep houden op het openbaar bestuur. Een dergelijk kartel is immers goed voor het land.

 

De schade voor het aanzien van de politiek moet je even voor lief nemen. Ook krijgt een lid van deze partijen zo een carrièreperspectief, wat de partij meer macht geeft. Partijen die klagen dat ze hier niets tegen kunnen doen moeten zich om te beginnen luidkeels verzetten tegen deze bepaling. De Tweede Kamer gaat er dus niet alleen indirect via die bestuurderspartijen over, ook de oppositie laat het lid in dit wetsartikel bestaan. 

 

Wijs de Tweede Kamer hierop door het burgerinitiatief erover te tekenen via de link hieronder, naar MeerDemocratie.nl

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer