Gezondheid
21 maart 2017 | door: Ton Wurtz, Voorzitter Stichting Rokersbelangen

Betutteling van de Spar en de Radboud Universiteit in Nijmegen

Dat de Spar voor iedereen toegankelijk is, spreekt boekdelen. Daar past zeker geen betutteling bij.

"Op de ideale universiteit bepaal je zelf wat je doet"

Op de ideale universiteit bepaal je zelf wat je eet en wat je doet en het kan zeker leiden tot betere keuzes en een hoger rendement. Natuurlijk moeten we studenten de vrijheid moeten geven en ze hun eigen leven laten invullen.

 

Met het verzoek van de Radboud Universiteit aan de Spar om drank en sigaretten niet in het assortiment op te nemen, betuttelt de Universiteit de zelfstandigheid van studenten. Het draagt zeker bij aan de beperking van de keuzevrijheid.

Een prangende vraag voor de Radboud Universiteit komt dan ook zo maar bovendrijven. Hebben ze ook al een verbod op het gebruik van de liften voorgesteld in verband met de gezondheid van studenten?

 

Dat de Spar voor iedereen toegankelijk is, spreekt boekdelen en daar past zeker geen betutteling bij. Erwin Binneveld, uitbater van de Spar, is de mening toegedaan dat studenten tegen zichzelf beschermd moeten worden. Heel consequent is de gezonde Spar echter niet, want de vette hap blijft gewoon verkrijgbaar.

Dat sommige producten van de Spar worden aangezien voor goed, gezond en verantwoord, zoals groente en fruit, wordt volgens de NVWA in twijfel getrokken. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) van de overheid controleert jaarlijks groente- en fruitmonsters op resten van bestrijdingsmiddelen. Die kunnen de volksgezondheid schaden. Tot voor kort deelde de overheid deze informatie spaarzaam, maar de conclusies van de NVWA zijn helder: Spar komt niet als beste uit de bus en moet concurrent Jumbo ver voor zich dulden. 
 

Alhoewel sommige kletspraatjes van de Spar echte sprookjes lijken, blijven wij de onzin van gezonde producten geloven. Bovendien blijven de liften in de Radboud Universiteit gewoon hun functie vervullen.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer