Politiek
4 juli 2017 | door: Jurgen Goesaert

Volksvertegenwoordigers: schaam jullie

Een uiting van frustratie met het huidige politieke systeem en de mensen die daarin het hoge woord voeren.

"Vertegenwoordig uw volk en niet uzelf."

Beste politici en partijen,

Mag ik jullie allen oproepen om in het belang van iedereen te handelen en niet in het belang van jezelf, jullie partij, jullie eigen kiezers en de multinationals, lobbyisten en belangengroepen waar jullie al dan niet uit de handen van eten? Vergeet niet dat jullie betaald worden met het belastinggeld van het volk, dus dat jullie in de eerste plaats verplichtingen hebben ten aanzien van het volk. 

 

Begin met het afschaffen van de particratie. Maak van uw partij een waardige partij met werkelijke volksvertegenwoordigers en geen meubilair van het establishment. Wees de naam volksvertegenwoordiger waardig en vertegenwoordig het volk in eer en geweten. Sta tussen de mensen en niet erboven in uw ivoren toren. Luister naar het volk en doe om de zoveel jaar niet alsof tijdens de verkiezingen. Om dan na de verkiezingen toch ongestoord jullie zin te doen.

Maak van België 1 land en schaf alle onnodige regeringen af.

 

Walen en Vlamingen verschillen, maar ook Limburgers, Antwerpenaren, West-Vlamingen en Oost-Vlamingen zijn niet allen gelijk. We zijn allemaal anders, maar ook allemaal mens, met dezelfde behoeften en noden.

 

Kijk in jullie eigen boezem en haal alle uitwassen eruit. Voorzie eerlijke pensioenen en lonen voor iedereen, ook voor uzelf. Kom ons niet vertellen dat jullie netto €10.000 per maand nodig hebben om rond te komen of een zwaardere job hebben dan bijvoorbeeld verpleegkundigen of dokwerkers. Waarom zou u het dubbele, het driedubbele en meer moeten verdienen dan iemand die uw vuilnis ophaalt, iemand die u verzorgt als u die zorgen nodig heeft of iemand die uw kinderen onderwijst?
 

Investeer in onderwijs, gezondheidszorg en sociale zekerheid. Zo investeert u in mensen. Mensen die zich goed voelen, investeren in de maatschappij. Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een maatschappij.
 

Werk samen aan de maatschappij en probeer niet vooral elkaars beleid onderuit te halen. Oppositie is nodig, maar men kan ook positief en aanvullend aan politiek doen.

 

Ik verwacht geen inspraak in alles, ik verwacht politici die ik kan vertrouwen het juiste te doen voor iedereen. Zodat ik mij niet veel zorgen moet maken over welke kant het beleid opgaat en ik mijn eigen rol in de maatschappij kan opnemen als ouder, werknemer, werkgever, of wat dan ook. Ik verwacht wel dat men naar ons luistert als iemand van ons of wij allen, iets te zeggen hebben.
 

En ja ik veralgemeen momenteel, maar schaam jullie, schaam jullie diep.

Gefrustreerde groeten,

Een bezorgde burger.

Trefwoorden:
Politiek

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Jurgen Goesaert
Volksvertegenwoordigers: schaam jullie - 4 juli 2017Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 24
Houd rekening met Twitter
> Meer