Geschiedenis
1 december 2012 | door: Paul Stroes

De Palestijnen hebben een eigen staat verdiend

De Arabieren die woonden in Israël, nu Palestijnen genoemd, hebben op basis van hun eeuwenlange verbondenheid recht op een eigen staat, om hun cultureel erfgoed veilig te stellen.

"De Palestijnse democratie is een voorbeeld voor en een sieraad in de wereld"

Op donderdag 29 november heeft de VN terecht met een overgrote meerderheid gestemd voor opwaardering van het Palestijns lidmaatschap van de VN. Grote klasse. Daar is de Palestijnse bevolking ook hard aan toe; zij verdient dit meer dan ooit. Na alle "toenaderingsgeschenken" die de afgelopen weken door de Palestijnen getracht zijn af te leveren in Israël, is de Israëlische ondankbaarheid de druppel die mijn emmer heeft doen overlopen.

 
Ik heb er vandaag nog eens goed over nagedacht.

 

Samengevat komt het hier op neer:


1.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat zij 65 jaar lang, vanaf de eerste dag in haar bestaansrecht, is aangevallen en niet is erkend door Israël. De Arabieren, nu Palestijnen, hebben met man en macht geprobeerd om met de omliggende landen Israël in het zadel te helpen en alle noodzakelijke ondersteuning te geven. Helaas heeft Israël dit keer op keer hoogmoedig afgewezen. En zie, Israël is nu in democratisch opzicht een vreemde eend in de regio. Eigen schuld.

 

2.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een staat omdat ze aantoonbaar, zoals de VN in haar regels heeft bepaald, voor opwaardering van het VN-lidmaatschap in aanmerking komen omdat ze duidelijke grenzen hebben, een stabiele eenduidige regering en een macht die in staat is de orde te bewaken. De samenwerking tussen de verschillende vredelievende fracties in Palestina is een voorbeeld voor en een sieraad in de wereld.

 

3.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat door vrije verkiezingen lieden aan de macht zijn gekomen die openlijk, en niet in het geniep, politieke opponenten volgens goed Westers en democratisch gebruik, achter de brommer voortslepen door de straten. Zo maak je tenminste goed duidelijk met wie je een meningsverschil hebt. Geen achterkamertjes politiek.

 

4.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat haar leiders hebben aangetoond perfect om te kunnen gaan met verscheidenheid. Als het nodig is creëer je een soort van autonome gebieden. Gewoon, vriendelijk naar elkaar, elkaar respecterend, conflict mijdend.

 

5.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat haar leiders er alles aan doen om de banden aan te halen met de vrije democratische wereld in plaats van met bizarre regimes zoals Iran, Libanon, Egypte, Syrië etc. Welnee, een Arabische lente in Palestina zal nooit plaatsvinden door de perfecte levensomstandigheden die gecreëerd zijn door de leiders.

 

6.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat omdat voor de Palestijnse bevolking vrijheid van meningsuiting gewaarborgd is. Kritiek op het regeringsapparaat, ook al is die niet altijd opbouwend, wordt geduld en kan vrij geuit worden in de publieke ruimte, kranten, social media etc.

 

7.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat iedereen kan zijn wie hij of zij wil. Of je nu christen bent, homo, jood, moslim, wat dan ook, alles kan, alles mag, alles in vrijheid.

 

8.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat men een afkeer heeft van geweld. Straten worden vernoemd naar alle Nobelprijswinnaars voor de Vrede. Aan goede intenties geen gebrek.

 

9.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat zij de speelgoedindustrie een enorme boost geeft door de aanschaf van allerlei speelgoed raketjes en ander materiaal, om de jeugd vooral maar te leren hoe pijnlijk en nodeloos het geweld is in de landen om hen heen. Nee, afkeer van geweld giet je met de paplepel in.

 

10. De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat ze de Joden attenderen op de “geschiedenis” van het land Palestina en de meer dan 3.000 jaar durende afwezigheid van het Joodse volk in Palestina. Geen psychiater kan hier tegen op. Gewoon recht door zee, of liever het Joodse volk in zee. Water is tenslotte een van de primaire levensbehoeften.

 

11. De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat hun leiders zo goed zijn het christendom terug te brengen naar de oorsprong. Niks een Joodse Messias, Jezus was een Palestijn. Herijking, dat is wat het christendom in die zin nodig heeft en dat nu ondersteund wordt door deze Palestijnse visie.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ongekend dat het Palestijnse volk, waarvan de vroege leiders al zo lang overleden zijn dat ik mij de namen van de laatste drie leiders van een soevereine Palestijnse staat niet meer kan herinneren, nog steeds die staat niet hebben waar ze zo recht op hebben.

 

Zodra zij hun staat hebben en Israël de blokkade van bouwmaterialen heeft stopgezet, kunnen de Palestijnen musea gaan bouwen, waarin de geschiedenis van het Palestijnse volk bijeengebracht kan worden, om zo het cultureel erfgoed van de Palestijnen veilig te stellen.

 
Ik doe dan ook een oproep aan alle verzamelaars om beelden, munten, boekrollen, landkaarten, postzegels, stempels, kleding etc uit de vroege geschiedenis van dit prachtige volk te verzamelen en beschikbaar te stellen aan de toekomstige Palestijnse Regering van nationale trots.

 

Het zal me een museum worden... lege schappen, vitrinekasten en kale muren, gefinancierd door de internationale gemeenschap.

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer