Europa
28 april 2015 | door: Ed Rutten

Over 100 jaar is Griekenland een paradijs

Het gaat erom of we bereid zijn te investeren in een duurzamer en aantrekkelijker Griekenland.

"Het is ook aan ons de Grieken er enthousiast voor te maken"

Praten over geld is eigenlijk praten over problemen. Dit is wat ik politici en zogenaamd economische deskundigen met betrekking tot Griekenland zie doen. Ik mis een visie.

 

Griekenland is een arm land. Het heeft door gebrek aan grondstoffen en vanwege zijn geografie en demografie tijdens de diverse welvaartssprongen van Europese landen in 150 jaar min of meer de boot gemist. Met de nieuwe inzichten over duurzaam winbare energie hebben mediterrane landen met hun klimaat per definitie een sterke troef in handen.

 

De komende 50 tot 100 jaar gaan, mijns inziens, deze landen hun achterstand in ieder geval zeer sterk inhalen, ons wellicht voorbijstreven.

 

Wij hebben de voorsprong, wij hebben het geld en de macht. Het gaat erom of we bereid zijn te investeren in een duurzamer en aantrekkelijker Griekenland, waarbij moderne landbouw en uniek toerisme centraal zullen blijven staan.

 

Het is ook aan ons de Grieken er enthousiast voor te maken. Het is aan onze bedrijven daar pilots, met ons geld en onze kennis, te beginnen.

 

Geld lenen onder onze voorwaarden, geld lenen op hun voorwaarden of geld investeren tot ieders tevredenheid? Wat gaat het worden?

Trefwoorden:
EuropaEconomie

Deel

met uw netwerk:


Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer