Europa
31 mei 2015 | door: Koos Vriezen, Gepensioneerd

De EU moet vluchtelingenkampen plaatsen

Door de massaliteit van het vluchtelingenvraagstuk moeten er grenzen worden gesteld aan het recht van vluchtelingen om hier hun heil te zoeken.

"De kosten voor de vluchtelingenkampen moeten door de EU worden gedragen. "

Bootvluchtelingen overspoelen de EU. De EU wil drastische maatregelen nemen. Of daarmee de toestroom wordt ingedamd, zal de komende tijd blijken. Professor Bob Smalhout vindt het, in zijn opiniestuk van 30 mei in De Telegraaf, hun goed recht dat vluchtelingen hier hun heil zoeken, maar door de massaliteit moeten er grenzen worden gesteld aan dit streven, schrijft hij.

 

De EU is aantrekkelijk voor vluchtelingen omdat deze de illusie hebben in de EU carrière te kunnen maken. Sommigen lukt dat ook. Dat is de aanzuigende werking.

 

Om de stroom vluchtelingen in te dammen en EU minder aantrekkelijk te maken, moeten alle bootvluchtelingen als illegaal worden beschouwd en opgevangen worden in vluchtelingenkampen op plaatsen waar zij de EU binnen komen.

 

De kosten voor de vluchtelingenkampen moeten door de EU worden gedragen.

 

Zodra de thuislanden weer veilig zijn, kan met repatriëring worden begonnen.    

 

Als bekend wordt dat vluchtelingen in kampen worden ondergebracht, zal vermoedelijk de stroom vluchtelingen al drastisch doen afnemen. Dan zijn inhumane maatregelen niet nodig.

 

Een voordeel van het opzetten en managen van vluchtelingenkampen is werkgelegenheid op plaatsen waar nu veel werkeloosheid is. Dit een win-win situatie noemen, is wellicht misplaatst.

Trefwoorden:
EuropaRechtspraak

Deel

met uw netwerk:
Opiniestukken van: Koos Vriezen, Gepensioneerd
De EU moet vluchtelingenkampen plaatsen - 31 mei 2015Meer opiniestukken:

Bestel online:

Zo wordt u opiniemaker

In dit boek leert u in tien stappen denken en schrijven als een journalist

 

Alleen nog verkrijgbaar via bol.com


Schrijftip van de week

Week 18
Lift mee op de bekendheid van anderen
> Meer