ACTUEEL
29 augustus 2014 | Harry Hens

Gemeenten leggen de lat te hoog bij invoering van de Jeugdwet

Vanaf 1 januari 2015 is de jeugdhulp een zaak van gemeenten. In de aanloop koesteren tal van gemeenten ambitieuze plannen. De lat ligt hoog, maar gaan gemeenten dat waarmaken? Ik heb mijn twijfels.

> Meer
29 augustus 2014 | Gerhardt Heusinkveld

ALS water op is

Ik ben gisteren genomineerd voor het ALS ijsemmergebeuren. Dankjewel Eller van Buuren. Ik moet dus binnen 24 uur ook een emmer met ijswater over mijn hoofd leeggieten. 

> Meer
22 augustus 2014 | Martine Reicherts

Pakketreizen: Dringend betere bescherming nodig voor consumenten in de EU

Steeds meer consumenten stellen zelf online hun reis samen. Zij verdienen dezelfde bescherming als degenen die een klassieke pakketreis boeken.

> Meer
19 augustus 2014 | Peter Noordhoek

Washington DC, Ferguson en de Schilderswijk

Een onbedoeld bezoek aan een gevaarlijke wijk in Washington DC maakt de spanningen in Ferguson invoelbaar. De Schilderswijk is een ander verhaal, dat we ook anders moeten benaderen.

> Meer
17 augustus 2014 | Chris Slappendel

Duurzame domheid bij Bosch

> Meer
15 augustus 2014 | Charles van den Broek

Wij zijn allemaal joden

> Meer
14 augustus 2014 | Annemarie van Gelder

Vegetariërs lijden onder vleeseters

> Meer
13 augustus 2014 | Kees Jan Dellebeke

Indisch Monument niet voor Indonesiërs

> Meer
13 augustus 2014 | Chris Decroix

Waarom we de positieve selfie moeten toejuichen

> Meer

Bestel nu online:

Effectief opiniestukken schrijven

In tien stappen leert u denken en schrijven als een journalist: doelgroepgericht en met gevoel voor ‘seks en sensatie’.


Nederlandse opiniesites

Belgische Opiniesites

Populair op onze site

Training & advies

Tips van de redactie

Nu op Twitter

in de Volkskrant: 'Kindertekort nekt economie': Zondag was de econoom Coen Teulings te gast bij het ... http://t.co/qsCe63TTo5 #vkopinie
in Trouw: Een kinder-Facebook, moeten we daar zin in hebben?: OPINIE Google en Facebook willen zich meer op de... http://t.co/L3Y12uX1fV
op Me Judice: Waarom daalt de Nederlandse investeringsquote?: Investeringen zijn van groot belang voor de econ... http://t.co/MKzxBWoxg3
in Trouw: Walhalla van Allah: De harde maatregelen die de Nederlandse VVD-PvdA-regering tegen het Nederlandse ... http://t.co/MKKDQM64u8
in de Volkskrant: 'Wat doet de scouting van Ajax eigenlijk?': Af en toe een topper kopen is in zeker... http://t.co/W84Mg24FgC #vkopinie

Actuele thema's