ACTUEEL
19 december 2014 | Kristof Boghe

Er is weinig respect meer voor de kiezer

Zowel voor- als tegenstanders van het huidig beleid doen maar al te graag aan cherrypicking: zowel de oppositie, de vakbonden als de meerderheidspartijen vertellen keer op keer slechts een deel van het verhaal en draaien de burger een rad voor de ogen

> Meer
12 december 2014 | Ronald Wilfred Jansen

Grootkapitaal corrumpeert de politiek in Nederland

De hoge heren en dames in de politiek met hun lucratieve bezigheden zorgen goed voor hun geldbuidel.

> Meer
8 december 2014 | Mark Franken

Ieder kind dat onterecht in een weeshuis zit, is er een te veel

De discussie rondom vrijwilligerstoerisme is losgebarsten, met name over vrijwilligerswerk in weeshuizen. Ik mis daarin de stem van het kind. Wat doet het met je als papa en/of mama je wegdoet?

> Meer
4 december 2014 | Minjon Tholen

Hoe Nederlands is Zwarte Piet?

Het lijkt alsof het hebben van een donkere huidskleur en het Nederlands zijn nog steeds twee naast elkaar bestaande, wederzijds uitsluitende identiteiten zijn.

> Meer
3 december 2014 | Ismail Eddegdag

Discussie over Sint en Piet is niet zwart/wit

> Meer
3 december 2014 | Johnny B. Patrick Steijn

Hobby-rechercheurs ondermijnen de veiligheid van Zoetermeer

> Meer
3 december 2014 | Gunther Malin

De kilte van de zelfscan

> Meer
2 december 2014 | Kris Beyens

We moeten af van de illusie van overvloed

> Meer
26 november 2014 | Jyrki Katainen

Investeer in de toekomst van Europa

> Meer

Bestel nu online:

Effectief opiniestukken schrijven

In tien stappen leert u denken en schrijven als een journalist: doelgroepgericht en met gevoel voor ‘seks en sensatie’.


Nederlandse opiniesites

Belgische Opiniesites

Nu populair op onze site

Training & advies

Tips van de redactie

Nu op Twitter

op HP/De Tijd.nl: De vijf politieke dieptepunten van 2014: De vijf politieke dieptepunten van 2014 HP/De Tijd http://t.co/1JnIvgCEq4
in Trouw: De groep die alles zeker weet, wordt allengs kleiner: Dit zijn de dagen van het jaar waarin altijd w... http://t.co/mmVINPnfeb
in de Volkskrant: Laten we het met Kerst eens over de dood hebben: Ik was er niet bij, afgelopen din... http://t.co/wiLSKTD09x #vkopinie
in NRC: Schoonheidsprijs: Het was drama – maar wat voor drama was het? Shakespeare, House of Ca... http://t.co/DXfy1Rs79t door @Bjheijne
in Trouw: Beer in het nauw: Aan het einde van het jaar hangt mildheid in de lucht. Neem bijvoorbeeld de discus... http://t.co/WrvLXU8gyH

Actuele thema's